Elevatorblik: 'Ad, hende gad jeg ikke knalde' og 'flyt dig fede so'

40 procent af 7531 læsere mener, at det er rygere, der får de mest kritiske blikke - mens 21 procent, mener at det er de overvægtige. Nu fortæller en overvægtig, lidt om folks kommentarer

- Nå, så 'samfundet' reagerer ikke negativt på overvægt?

- Det er vist kun normaltvægtige der kan tro det.

- Som overvægtig er man ofte udsat for hånende kommentarer, tilråb på cykelstien og andres mening om den mad man vælger at spise offentligt.

Min ryger-familie får sure blikke: Men tykke burger-spisere får lov at være i fred

Piger i flok hvisker: Så du de lår
Sådan skriver gastronom og madblogger (her er link til hendes madunivers) Malou Rotvel Pagh i en kommentar til det opråb, en 25-årig ryger kom med i går på politiken.dk om den uretfærdige forskel, der er på rygere og overvægtige. Den 25-årige - som afslørede at hele hendes familie ryger - mente, at samfundet har alt for travlt med pege fingre ad rygere, mens de overvægtige får lov til at være i fred. Men Malou - som altså beskriver sig selv som overvægtig - kommer her med nogle eksempler på, at den påstand ikke er helt korrekt:

Jeg er også ambassadør for Stop Spild Af Mad. Det her billede fik bla følgende ord med på vejen 'Ja, hun lader tydeligvis ikke noget mad gå til spilde'.
Jeg er også ambassadør for Stop Spild Af Mad. Det her billede fik bla følgende ord med på vejen 'Ja, hun lader tydeligvis ikke noget mad gå til spilde'.

Jeg er også ambassadør for Stop Spild Af Mad. Det her billede fik bla følgende ord med på vejen 'Ja, hun lader tydeligvis ikke noget mad gå til spilde'.

Efter 'fede so': Viser mig ikke i det supermarked mere
- 'Ja, det er jo ikke af ingenting du er blevet til noget', fik mig til at stoppe med at spise en is på Strøget om sommeren.

- 'Flyt dig dine fede so', fik mig til at droppe at handle i en bestemt dagligvarebutik.

- Og 'Føj, burde du virkelig komme det der på din tallerken' fik mig til at stoppe med at spise på en buffet-restaurant.

- Man får elevatorblikket fra 'lækre' fyre i flok, der derefter fniser indbyrdes med den der 'ad, hende gad jeg ikke knalde'.

- Og det samme fra piger i flok, der hvisker 'så du de lår?'.

Man vælger ikke om man vil være overvægtig
- Man er til udstilling som en omvandrende skræmmeeksempel. Det er rygerne ikke.

- Man vælger desværre ikke selv om man vil være overvægtig eller ej - der kan være mange uheldige faktorer, der gør at det går den gale vej med vægten, på trods af en ihærdig indsats.

Men man vælger selv om man vil være ryger
- Man vælger selv at ryge og dermed forpeste sig selv + sine omgivelser.

- Det er bevist, at selv en stor krop kan være sund - for bevæger man sig nok og spiser fornuftigt, er man faktisk ret godt med. Man kan vel næppe sige det samme om en ryger.

- Det er ikke en sammenligning der kan bruges. Overvægt kan ikke sidestilles med rygning. Fatshaming er blevet den nye folkesport, skriver Malou, og i den afstemning, som pt 7531 læsere har deltaget, er der 20 procent, der mener, at overvægtige får flere kritiske blikke end rygere.

Hvad med dig? Kigger du skævt til nogen og tænker, at de burde leve deres liv anderledes?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær