Elscooter-Jørgen: Førtidspensionist synes alle skal bruge cykelhjelm

5299 læsere har deltaget i debatten om cykelhjelme - og meningerne er delte. Jørgen N kan dog ikke finde et eneste argument imod - kan du?

- Ja.

- Simpelthen hver gang jeg sætter mig op på min cykel eller min elscooter, tager jeg den på.

Din skælm - brug din hjelm
- Mange flere skulle følge mit eksempel. Det er ej spor besværligt og for få hundrede kr. er man bedre beskyttet mod hovedskader.

- Cyklist, din skælm, brug dog din cykelhjelm.

Sådan indleder Jørgen N (som du måske husker fra debat-indlægget '28 år på førtidspension og 15.000 udbetalt: Vil ha' lønforhøjelse') et læserbrev, som han er meget opsat på, at at hele Danmark læser.
For Jørgen - som har kaldt sit indlæg 'Bevar tænkeren brug cykelhjelm' - mener nemlig ikke, at det er nødvendigt, at gøre cykelhjelm lovplig. For hvis f.ex. alle folketingsmedlemmer brugte hjelm, så ville befolkningen efter hans mening lære af deres gode eksempel:

Elscooterister skal også bruge hjelm
- Også el-scooterister og el-cyklister skal huske at tage deres cykelhjelm paa. For de fleste har jo efterhånden en eller flere liggende derhjemme.

- Såfremt samtlige medlemmer af vort Folketing erkender vigtigheden af brug af cykelhjelm og bakker op, er der ej behov for lovgivning på omraadet, skriver Jørgen, men som du kan se i afstemningen nedenfor er der cirka en femtedel, der svarer, at de nok skal have en trussel om hjelmbøder hængende over hovedet, før de tager hjelmen på.

Se også: Idioter: Hvis cykelhjelm bliver lovpligtig, så dropper jeg cyklen

Men hvad mener du? Skal det være lovpligtigt at cykle med cykelhjelm?

71 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere