Elscooter-Jørgen: Førtidspensionist synes alle skal bruge cykelhjelm

5299 læsere har deltaget i debatten om cykelhjelme - og meningerne er delte. Jørgen N kan dog ikke finde et eneste argument imod - kan du?

- Ja.

- Simpelthen hver gang jeg sætter mig op på min cykel eller min elscooter, tager jeg den på.

Din skælm - brug din hjelm
- Mange flere skulle følge mit eksempel. Det er ej spor besværligt og for få hundrede kr. er man bedre beskyttet mod hovedskader.

- Cyklist, din skælm, brug dog din cykelhjelm.

Sådan indleder Jørgen N (som du måske husker fra debat-indlægget '28 år på førtidspension og 15.000 udbetalt: Vil ha' lønforhøjelse') et læserbrev, som han er meget opsat på, at at hele Danmark læser.
For Jørgen - som har kaldt sit indlæg 'Bevar tænkeren brug cykelhjelm' - mener nemlig ikke, at det er nødvendigt, at gøre cykelhjelm lovplig. For hvis f.ex. alle folketingsmedlemmer brugte hjelm, så ville befolkningen efter hans mening lære af deres gode eksempel:

Elscooterister skal også bruge hjelm
- Også el-scooterister og el-cyklister skal huske at tage deres cykelhjelm paa. For de fleste har jo efterhånden en eller flere liggende derhjemme.

- Såfremt samtlige medlemmer af vort Folketing erkender vigtigheden af brug af cykelhjelm og bakker op, er der ej behov for lovgivning på omraadet, skriver Jørgen, men som du kan se i afstemningen nedenfor er der cirka en femtedel, der svarer, at de nok skal have en trussel om hjelmbøder hængende over hovedet, før de tager hjelmen på.

Idioter: Hvis cykelhjelm bliver lovpligtig, så dropper jeg cyklen

Men hvad mener du? Skal det være lovpligtigt at cykle med cykelhjelm?