Annonce:
Annonce:

Emsig el-kunde: Troede han blev snydt

Rune holder meget nøje øje med timeprisen på el og husstandens el-forbrug. Og han troede faktisk han blev snydt, men så modtog han 2000 tal fra Andel Energi

Rune synes ikke det er nemt at være el-kunde. Synes du?
Rune synes ikke det er nemt at være el-kunde. Synes du?
Annonce:
Følg nationen!

- Hej. Igen.
- Andel Energi har - trods deres håbløse support organisation - nu sendt mig et udtræks- og opgørelses eksempel for perioden aug->okt2022.

Det matcher fint
- Den modtagne opgørelse er baseret på den nøgne el-pris, dvs uden tillæg af transport mv., som de oplyser leveres af deres net-leverandør.
- Ved punktkontrol på et antal målinger matcher den fint både kWh-forbrug og aktual kWh-pris.

Andel Energi har nu sendt en time-for-time regning til Rasmus.
Andel Energi har nu sendt en time-for-time regning til Rasmus.


Men de burde oplyse mere

Sådan indleder Rune M., der som ret mange andre danskere er meget interesseret i strømforbrug og pris, en mail til nationen!. En mail, han sender som opfølger på mailen 'Andel Energi snyder sine kunder' - en mail han nu tydeligvis trækker tilbage.

Annonce:

For Rune havde undret sig over, at de regninger og forbrugsoversigter han modtog IKKE var udspecificeret time for time. Også selvom han og andre kunderne kan følge deres kWh-forbrug time-for-time på Andel Energi's hjemmeside.

Rasmus' kalender.
Rasmus' kalender.
 

Købt eller solgt
Hans brev fortsætter således:
- Andel Energi bør give bedre forbrugeroplysning baseret på en løbende præsentation af de forbrugsomkostninger, som de allerede har i deres system.
- Denne løbende forbrugs opgørelse kunne præsenteres i deres app og på deres hjemmeside og gøre at forbrugerne ikke først efter 4 måneder ved om de udgiftsmæssigt 'er købt eller solgt'.

Det er ikke nemt at være el-kunde
- Det er ikke nemt at være el-kunde og forstå afregningsmetodikken samt planlægge sine omkostninger, skriver Rune, og nationen! har spurgt Andel Energi hvor mange – der som Rune - efterspørger de her time-for-time-og krone-for-krone opgørelser? Og om de overvejer at give kunderne adgang til deres forbrug/regning på timebasis? Og det svarer Andel Energi på sådan her:

Annonce:

Andel Energi: Vi snyder selvfølgelig ikke
- Jeg kan kun nikke genkendende til, at vi i Andel Energi selvfølgelig ikke snyder vores kunder.

- Det er kun positivt, at Runes eftertjek af de regninger, vi har sendt ham, netop viser, at Andel Energi er til at stole på.

- Som kunde har du både via vores app og vores hjemmeside altid adgang til at se dit eget nøjagtige forbrug time for time og kan derfor sammenholde det direkte med de enkelte timepriser, der også er tilgængelige på hjemmesiden.

- Det ville selvfølgelig være en fin service at udspecificere prisen time for time, men det er ikke noget, vi mærker en stor efterspørgsel efter.

Men regninger med 2000 målepunkter?
- På et timeprodukt varierer prisen i sagens natur time for time.

- Med 24 timer i døgnet er der cirka 720 timer om måneden. Med kvartsafregning giver det et pænt stykke over 2.000 målepunkter pr. regning.

Annonce:

- I stedet for at kommunikere tusindvis af forskellige målepunkter, som for den almindelige kunde vil være ret vanskelige at forholde sig til, har vi i stedet valgt blot at kommunikere den gennemsnitlige timepris for hele regningsperioden. Det er mere overskueligt.

- Når det er sagt kigger vi selvfølgelig altid på, hvordan vi kan gøre det lettere eller mere overskueligt at være kunde.

- Herunder muligheden for at kunne følge sine udgifter time for time, skriver Rasmus fra Andel Energi, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: