Engelsk EU-syge smitter: EU-modstand vokser vildt i Danmark

I november ville 56 procent stemme ja til EU - i dag er der tal faldet til 44 procent, viser en Epinion-måling lavet for DR-Nyheder

- I november sidste år ville 56 procent stemme ja til et fortsat medlemskab.

- Det tal er i dag nede på 44 procent.

Det vi blev lovet vi ikke ville få
Det viser en  måling fra Epinion for DR-Nyheder, der også kan afsløre, at mens de 31 procent, der tilbage i november 2015 ville stemme nej, er vokset til 37 procent.

(Det fremgik tidligere, at tallet over hvor mange danskere, der i dag ville stemme nej, var på 42 procent. Det korrekte tal er 37 procent skriver DR nu kl. 11.20)

- Det EU vi har nu, er præcis det EU vi blev lovet vi ALDRIG ville få når der skulle stemmes, skriver Jesper i en kommentar til målingen på DRNyheders Facebookside, og Sus N sætter lidt flere ord på sin EU-mosdtand:

- Jeg er for EU, men begrænset til handelsområder.

- Alt andet skal de blande sig udenom.

EU-kritik for at bruge egne love
- De er jo nu øverste myndighed og revser gladeligt lande for at anvende deres egne love - det er da helt galt, skriver Sus, og af de næsten 38.000 læsere på ekstrabladet.dk, der har deltaget i  debatten om en eventuel folkeafstemning om dansk EU-medlemskab, er der lige nu et solidt flertal på mere end 80 procent, der gerne vil have samme mulighed som de briter, der kan få lov til at sige ja eller nej til unionen d. 23. juni.

Men hvorfor tror du EU-modstanden vokser?

Og kan du nævne et eksempel på EU-indblanding, du er enig - eller uenig i?

 

133 kommentarer
Vis kommentarer