Enten er Lykketoft idiot, eller også er han en kæmpe hykler

ET PAR FRA MADSEN

Naturligvis kan man ikke tillade sig at kalde en politisk modstander for 'den lille svindler', men det er da befriende endelig at høre, at det er sådan Mogens Lykketoft tænker. Han er ganske enkelt, som det hedder på nudansk, pissed. Rasende. Frustreret. Den nuværende regering 'er den mest fladpandede populistiske regering vi har haft i min levetid' og ministrene får også en sviner 'som nogle dybt usympatiske personer'. Og den gamle sure mand stopper bestemt ikke her. Han tager også lige turen rundt om Helle Thorning-Schmidts og hendes regering, som var så 'talent- og profilløs at den banede vejen tilbage for' – og nu kommer klimaks – 'den lille svindler, der nu er statsminister.'

nationen - 26. jan. 2016 - kl. 11:46 Hids jer ned: Lykketoft var ikke blevet slettet på nationen!

Ordene faldt til en fødselsdagsfest i anledning af Lykketoft blev 70. Lykketoft kalder det selv en privat begivenhed, men det skal man vist være politiker for at kunne udlægge på den måde. Tilstede var 50 personer fra bl.a. den politiske verden. Festen blev holdt i Samtaleværelset på Christiansborg, som er Folketingets mest eksklusive lokale, hvor man modtager præsidenter og andre celebrities. Og hvis Lykketofts gæster ikke lige var helt skarpe under fødselarens bandbulle, så var han så venlig efterfølgende at maile talen til dem, så de kunne få alle guldkornene gentaget.

Nu er Lykketoft så fornærmet over at talen, fra det han kalder, en 'privat fest' er lækket til pressen.

Men enten er Lykketoft idiot, eller også er han en kæmpe hykler.

Naturligvis kan 50 politiske personer ikke holde på en hemmelighed. Christiansborg er en kæmpe stor sladdercentral, hvor alt kommer videre. Det ved Lykketoft udmærket godt. Han har trods alt været 35 år i politik. Så selvfølgelig bliver talen lækket til offentligheden. Det er der ikke noget forkert i, men det ville klæde Lykketoft at stå ved at det vidste han naturligvis godt på forhånd. For selvfølgelig er Lykketoft ude på at sende et budskab.

Hvis Lykketoft var en lille smule modig, så definerede han sig selv som den 'nye' Birthe Rønn Hornbech - dansk politiks moralske kompas. Og sådan en person er der virkelig brug for, efter at Venstre knytnæven Rønn er gået på pension.

For Lykketoft har jo ret. Vi har fået en 'fladpandet' populistisk regering, 'der prioriterer ligegyldige, små fedtede skattelettelser' frem for 'international solidaritet'.

Men selvom Lykketoft hykler, så er det mest opsigtsvækkende dog trods alt, at han på ingen måder undskylder talens indhold. Dvs. vi har en dansk formand for FN’s generalforsamling, der mener, vores statsminister er en svindler. Og så siger man at vi bruger stærke ord på Ekstra Bladet!

239 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere