Erdogans vilde plan: Syriske flygtninge kan vende hjem fra Europa

Den tyrkiske leder vil opbygge et nyt samfund for hjemvendte flygtninge i det nordlige Syrien, hvis han vinder krigen. Og hvis han kan få andre til at medfinansiere en byggeplan til 170 mia. kr.

- Tyrkiet vurderer, at op mod to millioner syriske flygtninge frivilligt vil vende hjem til dem 30 kilometer brede sikre zone, der er i området fra Eufrat-floden i vest og den syrisk-irakiske grænse mod øst.

- Og hvis den sikre zones sydlige grænse bliver rykket til Deir ez Zor-Raqqa, kan der blive tale om op mod tre millioner, inklusive flygtninge, der i dag bor i Europa.

Sådan skriver Fahrettin Altun, talsmand for Tyrkiet (kommunikationsdirektør), i et indlæg om den tyrkiske invasion, i Washington Post.

nationen Svært at leve værdigt: Syriske flygtninge forlader Danmark

Den første million flygtninge
Og ifølge Politiken har Erdogan allerede lagt omfattende planer om at etablere 140 landsbyer og byer, i første omgang for én million hjemvendte syriske flygtninge i området.

Nye skoler, hospitaler, 200.000 boliger, universiteter og sportsfaciliteter, i alt 93,6 millioner bebyggede kvadratmeter. Og en højslette.

Prisen vil ifølge tyrkiske medier løbe op i anslået 170 milliarder kroner. Og Fahrettin Altunm efterlyser derfor hjælp fra det internationale samfund.

Kurdere tvang de lokale til at flytte
- De lokale, som i mange tilfælde  (se video fra Amnesty International) blev tvunget til at flytte, da kurderne rykkede ind i området, kan vende retur til deres forfædres land.

- Den foreslåede sikre zone er god for Europa, fordi den løser problemet med vold og ustabilitet i Syrien - som er skyld i illegal immigration og radikalisering.

- På dette kritiske tidspunkt må det internationale samfund støtte op om Tyrkiets stabiliserings- og genopbygningsindsatser, skriver talsmanden, men hvad tænker du?

205 kommentarer
Vis kommentarer