Erling har Parkinson og bor på plejehjem: Konen klager over 'frygtelig lugt'

nationens! Vivi R fortæller, at hendes Parkinson-syge mand Erling bliver behandlet rigtig dårligt på plejehjemmet. Plejehjemmet siger til nationen!, at de vil holde et møde

- Jeg hedder Vivi  og er gift med Erling. 

- Erling er Parkinsonpatient på 27ende år og har boet på plejehjem i ca. 6 år.

Så må jeg gå til pressen
Sådan indleder Vivi et brev til Ekstra Bladet om den frustrerende situation hun og ægtemanden Erling, er havnet i. For selv om det hjalp lidt da hun klagede for tre år siden, så fungerer tingene ifølge Vivi slet ikke på det plejehjem Erling bor på - og nu føler hun at det eneste hun kan gøre er gå til pressen. Hendes brev - som plejehjemmets leder på nationens! foranledning svarer på nederst - fortsætter nemlig således:

De glemmer medicin, og det nye toilet lugtede
- Erling er meget medicinkrævende, og vi er tit ude for, at personalet glemmer at bestille og derfor har måttet hente lidt af mit reservelager.

- For ca. 4 måneder siden fik Erling installeret et nyt toilet med indbygget vask og Tørring. 

- Det havde 3 toiletsæder oven på hinanden med magneter, fordi Erling har meget lange ben.  Det syntes vi jo var flot indtil vi fandt ud af, at det var så utrolig snavset og ganske umuligt at gøre rent.

- Det blev aldrig gjort rent mellem sæderne og der bredte sig en frygtelig lugt på toilettet. 

- Først efter utallige klager fik han et toilet med et sæde han kan bruge.

Tøj og barbermaskiner forsvinder
- Rengøring er iøvrigt blevet fjernet for ca. et halvt år siden, men det står stadig på regningen. Ledelsen opfordrer da også os pårørende til at hjælpe til med rengøring.

- Erling bliver nogle gange vækket på en brutal måde og nærmest flået ud af sengen (af én bestemt vikar).

- Der er iøvrigt mange forskellige vikarer, og der er meget dårlig kommunikation personalet imellem. Aftenholdets notater bliver sjældent læst af dagpersonalet.

- Erlings elektriske barbermaskine er blevet stjålet 3 gange, hvor jeg hurtigt har fået købt en ny. Han skal barberes to gange om dage, da han ellers får eksem.

- Fornylig forsvandt der også 11 sweaters, som repræsenterer en nyværdi på ca. 500 kr pr stk. Mest jule og fødselsdagsgaver som plejehjemmet ikke ville erstatte. 

Hans tegnebog med 200 kr er også pis væk
- P.g a.mange tidligere tyverier, som er anmeldt til eget forsikringsselskab, er selvrisikoen nu så stor, at det næsten ikke kan betale sig at anmelde det. Hans tegnebog med tegnebog med 200 kr er også forsvundet.

- Erling låser altid sin dør både dag og nat. Jeg har fået at vide af en medarbejder, at på de tidspunkter, hvor Erling fik stjålet ting, var også personalets ekstranøgle væk. Da jeg gjorde opmærksom på dette, fik jeg erstattet et meget lille beløb.

- Maden er et kapitel for sig.

Hvad kan man gøre?
- Flere af beboerne går selv i byen og køber mad på grund af den utilfredsstillende kvalitet og det er en stor post på regningen.

- Der har gennem de seks år, Erling har boet på plejehjem, været rigtig mange andre ting, som jeg har undret mig over og klaget over og for tre år siden, fik jeg foranlediget, at der blev afholdt et møde med ledere, personale og pårørende.

- Det hjalp i et stykke tid, men nu er det altså galt igen.

- Hvad kan man gøre, slutter Vivi, der gerne vil høre fra andre, der har pårørende på et plejehjem.

Meget beklageligt
Lederen af plejehjemmet - som nationen! kender navnet på - har læst Vivis brev, og har sendt dette svar:

- I ældreplejen vægter vi den daglige kommunikation med beboere og pårørende meget højt. Det er derfor meget beklageligt, hvis en borger oplever, at nogle forhold ikke er i orden, og at det ikke er en løsning at bringe det op i den daglige dialog med personalet.

Men nu vil vi holde et møde
- I Vivi og Erlings tilfælde har vi i dag tilbudt Vivi et møde, hvor vi kan følge op på de kritikpunkter, hun har og sammen finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan løse de problemer, hun nævner.

- Generelt har vi meget fokus på at sikre tryghed for både private ejendele og en god hverdag på vores plejehjem i alle henseender.

Og tyverier skal meldes til politiet
- Vi har ingen indikation på, at der finder tyverier sted på vores plejehjem, men hvis der opleves tyveri eller manglende omsorg, følger vi altid op på situationen og i forbindelse med mistanke om tyveri anbefaler vi altid beboere som pårørende at anmelde det til politiet.

- Vi erstatter mistede ejendele i særlige tilfælde, hvis der er tvivl om, hvordan de kan være bortkommet, skriver lederen.

Men hvad ville du gøre, hvis du følte at din mand, blev behandlet skidt?

1 af 2 
2 af 2 
33 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere