Esben Lunde skærer igennem: A Iceberg skal hjem til Italien

Efter tre ugers heftig debat i Danmark og Italien har Esben Lunde nu taget stilling til sagen om den italienske hund A Iceberg.

Esben Lunde Larsen mener at den bedste løsning er at udvise udenlandske ulovlige hunde. A Iceberg skal hjem til Italien skriver han på Facebook i dag. Foto: Privat:Jens Dresling
Esben Lunde Larsen mener at den bedste løsning er at udvise udenlandske ulovlige hunde. A Iceberg skal hjem til Italien skriver han på Facebook i dag. Foto: Privat:Jens Dresling
Følg nationen!

- Glædeligt for A-Iceberg og ejer.

- Men det er forkert at Ministeren omtaler de 13 racer på forbudslisten som 'kamphunde'.

Indtrængende bøn: Afskaf hundeloven
- Al sagkundskab modsagde/modsiger sagligheden i forbudslisten. Og flere hundrede tusind blandingshunde er uden retssikkerhed med den liste.

- Jeg vil indtrængende bede Ministeren afskaffe den usaglige Forbudsliste

Sådan skriver Anette D i en af de 80 kommentarer, der er kommet til det opslag hunde- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har forfattet om den italienske hund, der - selv om den har forbudte Dogo Argentino-gener - fik lov til at komme i Danmark, og siden blev indbragt af politiet til aflivning fordi den var en Dogo.

Dont kill the dog: Italiensk parlamentsmedlem trygler Esben Lunde

Minister: A Iceberg skal hjem til Italien
Og de mere end 400 likes, opslaget har fået viser at Esben har truffet en populær beslutning, når han siger, at han vil lave hundeloven om, så den ikke gælder udenlandske hunde:

- A Iceberg skal hjem til Italien

- Lige nu er en italiensk hund i politiets varetægt, fordi dens italienske ejer ikke kendte den danske hundelov. Han har derfor har taget hunden med til Danmark, selv om den er blandt de 13 særligt farlige hunderacer, som vi i Danmark har forbudt.

- Men ifølge vores hundelov skal alle hunde af de 13 forbudte racer aflives, når politiet opdager dem, og det står den italienske hund, A Iceberg, også til at blive. Det siger loven.

- Vores gader og stræder skal holdes fri af kamphunde, så vi kan føle os trygge i det offentlige rum uden at være bange for at blive angrebet af en aggressiv kamphund. Det hjælper hundeloven effektivt til med.

Den bedste løsning er at udvise udenlandske hunde
- Men når det gælder udenlandske hunde, har jeg svært ved at se, at problemet ikke bedst er løst ved at sende hunden tilbage til dens hjemland med livet i behold.

- Derfor vil jeg foreslå en enkelt ændring i vores hundelov, når Folketinget åbner efter sommerferien. Hundeloven virker som den skal – den holder farlige hunde væk fra vores offentlige rum - men på dette ene punkt er den lidt for firkantet.

Linse til hundeminister Esben: Kæft hvor bliver jeg rasende

- Når udlændinge uforvarende kommer til at tage deres hund med til Danmark i god tro og uden at kende vores regler, så bør der være mulighed for at sende den tilbage til hjemlandet i stedet for til aflivning.

Men hvor skal A Iceberh holde sommerferie?
- Det er den bedste løsning, både for Danmark og for hundene, ikke mindst for A Iceberg, som jeg forventer vil få reddet sit liv af lovændringen, skriver Esben, der dog allerede bliver mødt med spørgsmål om A Icebergs sommer:

- Fantastisk at hunden kommer hjem til Italien! Det er det eneste rigtige at gøre! Synes godt det kunne ske før sommerferien dog, skriver Julie, og det vil Sabina også gerne have svar på:

-  skal han sidde i et internat sommeren over - endda frem til I vender retur???, spørger hun.

18319 læsere har foreløbig deltaget i debatten om Dogo'en, og de 16,291 kan nu glæde sig over, at Esben lyttede til flertallet.

Men skal A Icerberg hjem nu - eller er det OK, at den sidder i et internat indtil politikerne får vedtaget en lovændring?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time

SCORER

JACKPOT