Annonce:
Annonce:

EU får 511 euro fra hver dansker: Se hvor lidt en tysker betaler

Danmark betaler i år cirka 2876 millioner euro - eller 21,5 milliard kroner - til EU. Det synes nationens! Flemming J og Erik M er for meget

En dansker betaler 511 euro for at være medlem af EU - en tysker betaler 374 euro. nationens! Erik M synes alle burde betale det samme.
En dansker betaler 511 euro for at være medlem af EU - en tysker betaler 374 euro. nationens! Erik M synes alle burde betale det samme.
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg ved godt, at Danmark er lille, og derfor nok bliver nødt til at være med i et europæisk samarbejde. Og det hedder så EU lige for tiden.

- Men jeg synes faktisk, det ville være på sin plads - nu hvor vi alligevel ikke kan slippe for at hørte om EU i medierne hele tiden - kigger på. hvor meget det koster at være med i dette samarbejde.

Tror mange vil blive overraskede
- Jeg tror, at mange danskere ville blive overraskede over, at Danmark betaler mere end 20 milliarder til EU - og kun får 10 milliarder retur.

Sådan lyder det fra nationens! Flemming J., der her kigget på den fine budgetoversigt, man kan finde på eu-oplysningens danske hjemmeside under punktet: EU-landenes bidrag til budgettet

 

Annonce:

So man kan se betaler hver dansker her i 2015 hele 511 euro for at være med i EU - mens en tysker og en franskmand slipper med at betale under 400 euro pr. år. Kun borgere i Luxemborug betaler mere til EU, de betaler 607 euro pr person.

10 milliarder i EU-underskud
Danmark har siden 2001 betalt mere for EU end vi får igen - i år er den samlede pris for dansk medlemskab 21.5 milliarder kroner, mens vi får 10,7 milliarder igen i diverse støtteordninger. nationens! synes, at det er selve konstruktionen af EU, der er noget galt med:

- Ethvert land bør bidrage med nøjagtig det, som landet modtager, så er der balance i kassen.

Vi behøver slet ikke Bruxelles
- I øvrigt behøver vi ikke mødes Bruxelles, vi kan godt samarbejder hen overlandegrænserne.

- Jeg kan slet ikke få øje på fordelene ved at have så dyrt administrationsapparat.

- Alt sådan noget bør man tage med i overvejelserne, når man sætter sit kryds, men hvor mange tænker sådan, skriver Erik M, men hvad mener du`?

Hvad synes du et eu-medlemskab skal koste?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: