EU-flag på bussen: Føj for den lede

I dag er det Europa-dag, og Europarlamentet har betalt Movias meromkostninger ved at køre med de blå-gule EU-flag. Er det OK?

Sådan så Københavns busser ud d. 9. maj 2007. Det er er Europarlamentet, der har betalt meromkosningerne for det blå-gule EU-flag.Arkivfoto: Jacob Ehrbahn
Sådan så Københavns busser ud d. 9. maj 2007. Det er er Europarlamentet, der har betalt meromkosningerne for det blå-gule EU-flag.Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

- Nu er det jo ikke alle danskere som går ind for EU.

- Fjern de grimme flag, de ødelægger danskernes liv dag for dag.

- Boykot busserne og tag cyklen i stedet for eller vent til i morgen, så er flagene forhåbentligt væk.

Europadag er ikke EU-dag
- Hvorfor tvinger de danskerne til at køre under EU flag?

- Føj for den lede.

Sådan skriver nationens! Joan Chris i en af de 487 kommentarer, der er skrevet til artiklen '75 år efter nazi-besættelsen: I dag har EU besat os'.
Og udover de fem likes Joan har fået, så er nationens! Hussyboe helt enig, i at de flag Movias busser kører rundt med lørdag, hvor det er Europa-dag, er helt malplacerede:

Europadagen (den 9. maj) er en hyldest til fred og samhørighed i Europa. Datoen markerer årsdagen for den historiske "Schumanerklæring". I en tale i Paris i 1950 fremlagde den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, sin idé om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre det utænkeligt, at Europas lande igen skulle gå i krig mod hinanden.

Hans vision var at skabe en europæisk institution, som kunne forvalte kul- og stålfremstillingen under ét. På under et år blev en traktat om dette organ underskrevet. Schumans forslag anses for at være begyndelsen på det, der i dag er EU.

EU's institutioner fejrer Europadagen

For at fejre Europadagen åbner EU-institutionerne i maj dørene for offentligheden i Bruxelles og Strasbourg. EU's lokale kontorer i Europa og i resten af verden arrangerer en række aktiviteter og arrangementer for alle aldre.

Hvert år deltager tusindvis af mennesker i besøg, debatter, koncerter og andre arrangementer for at markere dagen og skabe opmærksomhed om EU.

Kilde: europa.eu

Movia: Europaparlamentet har betalt
-  Europa dag er ikke EU dag, skriver Hussyboe, og nationen! har spurgt Movia, hvorfor de kører med de blå og gule EU-flag på Europadagen:

- Movias busser flager i løbet af året på nogle af Danmarks officielle flagdage og andre mærkedage, herunder også Europadagen.

- Europadagen har været flagdag for unionens medlemslande siden 1986, og Movias busser har siden 2008 flaget på Europa-dagen.

- Europaparlamentet har betalt for meromkostningerne i den forbindelse, skriver Movia til nationen!, men hvad tænker du?