EUs nye asylaftale: Snik-snak og 3,7 milliarder til Afrika

EUs ledere har planer om at oprette centre til asylansøgere i Afrika og Europa, og forstærke patruljeringen i Middelhavet. Men det meste er baseret på frivillighed.

Merkel og Macron til EU-møde om asyl og migration. Mange har svært ved at se, hvad den nye aftale konkret betyder. Foto: AP
Merkel og Macron til EU-møde om asyl og migration. Mange har svært ved at se, hvad den nye aftale konkret betyder. Foto: AP
Følg nationen!

- Det store EU møde om asyl var en total nedtur.

- De blev jo ikke enige om noget, andet end at give Afrika 500 millioner euro.

- EU er brudt totalt sammen, og borgerne betaler for politikernes inkompetence.

- Lad os nu få lov at stemme om medlemskab.

Frivillig, undersøge, opfordrer
Sådan skriver nationens! Otto H. i dag om den aftale, EUs ledere indgik i nat om migration. For ser man på de enkelte punkter i aftalen (som du kan læse her), så er det ord som frivillighed, opfordringer og undersøgelser, der går igen: 

EU-ledere enes om migration efter maratonforhandlinger

1. Landene opfordres til at samarbejde om at imødegå asylsøgeres sekundære bevægelser (asylansøgere skal blive i det land, der er ved at behandle deres sag red) .

2. EU-lederne er enige om at undersøge muligheden for at behandle asylsager uden for deres eget territorium.

3. Migranter, der samles op i EU-farvand, skal samles i centre i EU. Herfra kan dem, der har behov for asyl, blive omfordelt til andre EU-lande, der frivilligt vil tage imod dem.

Orban vandt
Og så blev EU også enige om at donere 500 millioner euro til Afrika, der i forvejen har modtaget 3 milliarder euro siden 2015.

 

- Kigger man på resultatet, har Italien (som har afvist flere skive med asylsøgere de seneste uger) ikke rigtig fået noget.

- Ungarns premierminister Viktor Orbán og hans linje fik til gengæld, at en eventuel omfordeling af flygtninge og migranter internt i EU skal være frivillig, siger DRs korrespondent Ole Ryborg, og på DRs Facebookside har Ove D også svært ved at se resultatet:

Aftalt noget man ikke ved
- Man har altså lavet en aftale om noget, hvor man ikke ikke engang endnu har undersøgt om det kan lade sig gøre, skriver Ove D, mens Mikael G er mere optimistist:

- Det virker umiddelbart som en fornuftig aftale.
- Det afgørende er bare, hvad det koster at få et eller flere afrikanske lande til at etablere disse EU-finansierede opsamlingscentre.
- Og tilbage står så problemet med en fordelings-aftale mellem EU-landene for de flygtninge, der efterfølgende får asyl, skriver Mikael, men hvad tænker du?

 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.