Ex-muslim: At hade islam er ikke en fobi

Den svenske kulturminister vil udbrede kendskabet til islam for at forhindre islamofobi. Devin Rexvid tror at mere viden kan betyde, at flere vil vende sig mod islam. Sådan gik det nemlig for ham

- I den svenske debat bliver begrebet islamofobi brugt i flæng - både om folk, der kritiserer islam, og folk, der hader muslimer.

- Ordet bliver brugt for at stemple og tysse på begge grupper. Dem, der spreder had, og dem der sagligt og legitimt kommer med sekulær kritik af islam.

At hade islam er ikke en fobi
- De mennesker, der bruger ordet islamofobi - det vil sige islamister og vestlige islamofiler, der pynter på de undertrykkende islamiske traditioner, begår en fejl ved at bruge samme betegnelse.

- At hade islam er ikke en fobi.

Sådan skriver Devin Rexvid, universitetet i Umeå, i et meget læst og flittigt delt indlæg på svd.se (Svenske Dagbladet).

Kan ende med den modsatte effekt
Devin - som selv er vokset op med koranundervisning - skriver til den svenske kulturminister, der i begyndelsen af januar lancerede en national strategi mod islamofobi, og advarer om, at mere viden om islam, kan få den stik modsatte effekt af den regeringen ønsker.

- Kort sagt kan kulturministerens satsning ende med en for ministeren uønsket effekt, hvor øget kendskab til undertrykkende islamiske praksis, kan indgive samme rædsel hos visse svenskere, som den der gjorde mig så bange, at jeg ikke bare forlod, men også vendte mig mod islam, skriver Devin, der også fortæller om sin opvækst med det han kalder islamisk indoktrinering:

-  Jeg blev som barn, ligesom hele min generation, udsat for islamisk indoktrinering.

- Ifølge vores undervisningsplan var det strengt forbudt at stille spørgsmål om islam og Koranen.

Vi lærte om de rettroende og de vantro
- De koranvers vi blev tvunget til at læse var manipulerende 'briller', som skulle få os til at opfatte kvinden som halv mand.

- Versene skulle fungere som høreapparater, der skulle få os til at høre to kvinders udsagn som én mands.

- De skulle få os til at tro, at en mands arveandel vejede ligeså tungt som to kvinder.

Og derfor blev jeg ateist
- Koranversene om jihad skulle få os til at falde som martyrer med paradisnøglen om halsen. De skulle lære os 'rettroende' at identificere de 'vantro', forfølge, gribe, kvæle og slagte dem.

- Den obligatoriske undervisning i islamisk lære, gjorde mig bange for islams voldsbeslægtede karakter, skriver Devin, der derfor er ateist i dag.

Men hvad tror du? Vil mere viden om islam betyde at flere vil vende sig mod islam? Og har Rexvid en pointe, når han opfordrer regeringen til at skelne mellem islam-kritikere og muslim-hader?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer