Får 23.000 kr udbetalt: 2521 asylsøgere rejser skuffede hjem

I 2015 rejste 250 asylsøgere - nogle af dem med afslag - frivilligt hjem fra Sverige. I 2016 var det tal steget til 2521 personer, der hver får 30.000 svenske kroner udbetalt, når de er helt hjemme

- Vi får forklaringer om, at asylsøgerne synes at sagsbehandlingen tager for lang tid, og at livet i Sverige ikke var som man havde forventet sig.

Sådan forklarer Michelle Sejersen Bornestad fra det svenske Migrationsverket i Aftonbladet, den tidobling af antallet af asylsøgere, der i 2016 har fået økonomisk hjælp til at vende tilbage til hjemlandet.

Snydt af menneskesmuglernes løfter
I både 2014 og 2015 lå antallet af asylsøgere, der droppede deres ansøgning eller asylsøgere, der havde fået afslag, og gerne ville rejse frivilligt hjem på 215, men når regnskabet skal gøres op for 2016, ender Sverige med at have udbetalt mere end 25 millioner til ialt 2521 hjemrejste asylansøgere.

- Det er vigtigt at kunne tilbyde hjælp til de her mennesker, som skal begynde forfra når de kommer hjem, siger den svenske justits og migrationsminister Morgan Johansson til avisen, der også får svar på, hvad ministeren mener, om de mange, der trækker deres ansøgning tilbage:

De troede at det var let at få asyl
- Det kan være, at en del af dem som kom hertil, gjorde det i troen på, at det var meget let at få asyl i Sverige.

- Og det er jo også en af del af menneskesmuglernes forretningskoncept - at lokke mennesker til at tro, at reglerne er mere liberale, end de reelt er, siger ministeren.

Se også: Øv: 358 asylansøgere har droppet ansøgning og er rejst hjem

Danmark har i de ni første måneder af 2016 hjulpet 358 asylsøgere, der havde fortrudt at de havde søgt asyl, med at rejse hjem. I Sverige får man 30.000 svenske kroner udbetalt, når man er i hjemlandet, mens Danmark kun giver lidt lommepenge eller madpenge.

Men hvad siger du om at give penge til asylansøgere, der rejser hjem? Og synes du Danmark skal gøre som Sverige, og give f.ex 25.000 kr?

270 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere