Annonce:
Annonce:

Færing: Fuck, aldrig har jeg været mere flov

Cirka to ud at tre færinger bryder sig ikke om den massive delfin-slagtning, der foregik søndag. Men er det egentlig så slemt, når man sammenligner med den måde, vi danskere producerer høns, grise og køer på?

Sådan så det ud søndag i Skålefjord på Færøerne. Video/foto: Sea Sheperd UK
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg er født og opvokset på Færøerne (bor nu i DK).

- Jeg vil altid være stolt af mit land og vil altid stå inde for, at man dræber grind.

- Men da det nu er sagt, er dette der er sket på Færøerne under al kritik!!

Aldrig har jeg været mere flov
- Dette slår alle argumenter, færinger har for at dræbe grind til jorden.

- Aldrig har jeg været mere flov af at kalde mig færing!!!

Annonce:

Forventer had - men fuck det
Sådan skriver Fríði A. i en af - de hold fast - 1500+ kommentarer, der er skrevet på Ekstra Bladets Facebook-profil om de 1428 delfiner (springere), der ifølge færøske medier blev jagtet og slagtet søndag i Skålefjord.Fríði skriver også, at han regner med, at kommentaren vil få masser af 'hates fra Færinge' men tilføjer et f***' det'. Og hvis han læser det færøske nyhedssite vp.fo, så kan han faktisk konstatere, at han mener det samme som flertallet af de 2313 læsere, der indtil nu har svaret på spørgsmålet: Skal vi fortsætte med at dræbe delfiner(springere)? 63 procent svarer nemlig nej.

I den høje ende
Journalisten, der har lavet netafstemningen, siger til nationen!, at antallet af stemmer ligger på et normalt niveau - måske lidt i den høje ende, men på Ekstra Bladets Facebook er der - udover dem der skammer sig - en del, der mener, at slagteriet af de store havdyr, er helt OK.

Delfin-drab er dyrevelfærd i forhold til burhøns
- I modsætning til de fleste dyr vi sætter tænderne i DK, har næsten alle dyr på Færøerne levet det frie liv under fantastiske forhold.

- Og ikke været stuvet sammen, så de knap kan bevæge sig, eller fodret på et vis antal dage, så brystbenet på høns brækker, fordi deres kroppe ikke kan følge med.

- De er heller ikke stopfodret med antibiotika eller fulde af liggesår.

Annonce:

Bøffer og flæskestege med staldstress
- Alt på dem bliver spist, og hvis man går op i dyrevelfærd, så er det da langt bedre at sætte tænderne i en delfin eller hval end en kylling eller gris fra Danpo el Danish Crown, skriver Jill Í T, og Eydfrid N. mener også at det giver mening, at sammenligne delfinerne med danske produktionsdyr:

- Er det jer 'danskere', der skal bestemme hvad der er rigtig eller forkert i andre lande?

- Tænker I ikke over hvordan I selv behandler jeres dyr hernede?

- Hvad med hønsene, der brækker knogler, for at DU kan få et fint stort æg på bordet?

Og jeres latterlige rejesalat
- Hvad med de grise og køer, der lever i stalde og stresser, inden de skal slagtes, så du kan få en flæskesteg til jul og en god bøf på grillen?

- Og hvad med alle de rejer, I skal have i jeres latterlige rejesalat, skriver Eydfrid N, men hvad mener du?

MF: Fik 20 kilo kød med hjem
Sjúrður Skaale, der er medlem af Folketinget for Javnaðarflokkurin, lagde i går en video på Facebook, hvor han forklarer, hvorfor netop denne delfin-slagtning skaber debat. Og hvorfor den potentielt kan skade den færøske eksport:

Annonce:

I videoen siger Sjúrður, at han er vant til at forsvare grindedrab, men at delfiner er sværere, da mange mennesker har følelser for de elegante havdyr. Til nationen! bekræfter han i øvrigt, at cirka to ud af tre færinger er imod delfin/springer-drab i 'rigtige' meningsmålinger - og så tilføjer han, at han selv var forbi Skålefjord i går og kunne konstatere, at alt kødet fra de 1428 delfiner bliver anvendt. Han fik selv 20 kilo delfinkød med hjem.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: