Falder ned af stolen når de hører min timepris på 900 kr

Et indlæg fra tekstforfatter Majbritt Mikkelsen på MJA.dk har skabt heftig debat – men hvor meget synes du en freelancer skal have i timen?

'900 kr. i timen! Sig mig, har du drukket af natpotten?' er overskriften på et debatindlæg fra Majbritt Mikkelsen på MJA.dk om livet - og lønnen - som freelancer. Foto: Anne Kring
'900 kr. i timen! Sig mig, har du drukket af natpotten?' er overskriften på et debatindlæg fra Majbritt Mikkelsen på MJA.dk om livet - og lønnen - som freelancer. Foto: Anne Kring

- Det er fedt at være freelancer:

- De dage du kan fakturere hardu en god løn.

- De dage du ikke kan fakturere noget kan du hente ungerne fra skole.

Hvis chefen vil have 60 timer - så betaler han for 60 timer
- Du bliver købt og betalt pr. time, så ingen skylder dig noget og du skylder ingen noget.

- Der er ingen chefer, der synes at man skal sidde på pladsen 37 timer, hvis der ikke er noget at lave.

- Hvis chefen ønsker at du er der 60 timer en uge bliver du betalt for 60 timer.

- Ja,  der er bestemt også negative ting ved at være freelancer - men idag er det med JA-hatten på.

Alt over 600 kr. i timen kan give hjertekvababbelse
Sådan skriver Karsten S i en af de 46 Facebook-kommentarer, der er kommet til et debatindlæg på MJA.dk fra tekstforfatter og freelancer Majbritt Mikkelsen, der bl.a handler om den reaktion hun  møder, når hun fortæller sin timepris på 900 kr:

- Ikke sjældent møder vi fastansatte, som falder ned af stolen, når vi drister os til at sige vores timepris højt.

- Alt der overstiger 600 kr. i timen kan give anledning til hjertekvababbelse, skriver Majbritt nemlig, og nævner at udgifter til kontorplads, forsikringer, revisorhjælp, computer, telefon, software, printer og webhotel for slet ikke at tale om markedsføring, salgsarbejde, deltagelse i netværk, transport, repræsentation, tilbudsgivning osv. osv. snildt løber op i over 10.000 kr. om måneden.

Får kun løn halvdelen af tiden

Og at hendes virkelighed er, at hun – i de heldige perioder - kan fakturere omtrent halvdelen af sin tid, fordi hun ud over selve opgaverne skal bruge tid på salgsarbejde, møder, administration, sygdom, ferie mv.

(Læs hele indlægget hos MJA.dk her.)

Og ser man på de reaktioner, der er kommet til indlægget, så er der faktisk mange, der har forståelse for Majbritts situation:

- 900 kr i timen for en freelancer er ikke ret meget.

- Efter skat er der ca. 500 kr til at betale drift, pension, feriepenge, sygedage, passive dage hvor der ikke er arbejde, efteruddannelse osv. osv.

Superfedt hvis fastansatte blev siddende
- Så har han måske reelt kun 100-200 kr i timen, skriver Kim B. og Mia A er heller ikke rystet:

- Men det kunne være superfedt, hvis lidt flere fastansatte - med denne nye indsigt - blev siddende på stolen næste gang en af os hvisker vores timeløn ud i æteren.TAK  , skriver Mia.

Kunne du tænke dig at arbejde som freelancer?

 

374 kommentarer
Vis kommentarer