Fanger får ingen valgkort: Arrestforvarer beklager

Chaufføren, der skulle aflevere valgkort til de indsatte i Sønderborg Arrest, havde fået oplyst en forkert adresse. Det er fangen Tanja ked af

- Jeg havde faktisk glædet mig til at stemme, og jeg synes det er en skandale, at vi  ikke har fået valgkort.

- Man kan jo ikke gøre så meget herinde, og det er ret begrænset hvor meget kontakt man har med omverdenen, men stemme, det kan man - eller det vil sige, det kan vi så ikke.

Der stod Kongevejen - det var Kongevej
Sådan siger Tanja i telefonen fra Sønderborg Arrest, hvor hun afsoner en længere straf. Tanja fortæller at det budfirma, der skulle have leveret valgkortene til hende og de 7 andre indsatte, aldrig nåede frem.

Adressen på pakken var opgivet til at være Kongevejen 43 i Sønderborg - den rigtige adresse på arresthuset er Kongevej 43. Arrestforvarer Per Schultz bekræfter, at der er gået ged i valghandlingen, der efter valgloven skulle have fundet sted i går.

- Ja, distributionsfirmaet havde skrevet den forkerte adresse på, og da vi fik fat dem i går eftermiddag var valgkortene på vej til Høje Taastrup med adressen ukendt, siger Per Schultz, der nu vil prøve at få arrangeret noget ledsaget udgang til stemmestederne i morgen, og se om det kan lade sig gøre at stemme uden valgkort.

- Men umiddelbart er min fornemmelse, at det kun er Tanja, der vil stemme. De andre sagde 'ja. det er det der kan ske', da jeg fortalt, at de altså ikke kunne brevstemme i går, siger Per.

Forstår du at Tanja er sur - og tror du, at arrestforvareren får arrangeret at hun og de andre valginteressede fanger får lov til at stemme i morgen?

 

20 kommentarer
Vis kommentarer