Fanø raser: Flittig sushi-kineser står til udvisning

William (Wang) og konen har studeret i Danmark og knoklet hårdt på for at skabe sig et liv i Danmark. Men nu har de fået afslag på opholdstilladelse

- Det er simpelthen forkasteligt at noget sådan kan ske; i sær når man hører hvordan dybtkriminelle bare kan blive og nasse på det danske samfund (selv om de har gjort det i årevis!)

- Vi taler om 2 kinesere, der SELV har betalt/bekostet deres uddannelser her i Danmark uden nogen form for SU eller lignende, og selv har arbejdet ved siden af uddannelsen for at oprette livet her i Dansmark.

 

Sådan skriver Iver C fra Nørby Kro på Fanø til nationen! om den uheldige situation han og hans sushi-kok William (Wang) er havnet i. For Iver - som har haft Wang ansat i forskellige stillinger i 3 år - troede, at han havde gjort nøjagtig som regeringens regler foreskrev, da han aftalte at give Wang 375.000 kr. pr. år for at drive Fanøs eneste 'Sushi-Take-Away'.
Men noget er gået galt, og derfor har Iver fået at vide, at han skal betale bøder på 25.000 pr måned, hvis Wang fortsætter med at arbejde, mens klagen bliver behandlet i Udlændingenævnet.

Jianxiu er blevet tilbudt arbejde på sushi-restaurant på Amager. Og så er hun gift med Stig. Men nu skal hun ud af Danmark. Privatfoto nationen Læs det ubærlige afslag: Danske Stig elsker kinesiske Jianxiu
 

Vi troede vi havde gjort det rigtige
På skrivunder.net har Wang og konen foreløbig fået støtte fra cirka 1000 danskere, og som du kan læse nedenfor har Fanøs borgmester også blandet sig i debatten. Brevet fra Iver C fortsætter nemlig således:

- Vi synes bl.a. det er vor pligt at skabe aktivitet/arbejdspladser i det, der benævnes som 'udkants Danmark'  samt at hjælpe Wang og Betty til et godt liv i Danmark.

- DET ER JO DET, REGERINGEN SKRIGER PÅ……….

- William ( samt hans kone Betty og et nyfødt barn ( fra 2. april ! )) er nu pludselig efter 1 års venten med ansøgning om permanent opholds- & arbejdstilladelse blevet frataget sin arbejds-tilladelse her i Danmark.

- Ingen - os selv, William/Betty, Fanøs Borgmester, min advokat samt øens indbyggere i almindelighed - forstår noget som helst af dette.

De har købt et hus og sat det i stand
- Vi mener 100 %, at vi har overholdt kravet om stor løn, også i den dårlige del af året for nu at konstatere, at dette ikke må fortsætte startende her og nu og så lige op til sæsonens start.

- William og Betty har erhvervet  et ældre hus på Fanø og gennemrestaureret dette fra ende til anden, købt bil, er ikke mindst blevet viet her på øen.

- De er overmåde glade for at bo i Danmark og er faldet utroligt godt ind i dagligdagen på Fanø.

Og vi har investeret hundredetusinder i sushi-baren
- De på deres side må nok sælge med tab, bilen ligeså og ikke mindst forlade det Danmark, de er blevet så glade at bo i.

- Vi på vores side har investeret flere hundrede tusinde på indretning i lejede lokaler og ingen chance for at ansætte folk til at passe butikken.

- Hvis det er den slags mennesker, man smider ud af landet, så hører alt simpelthen op. Der må være andre, der står før dem i køen !!! )

- Vor advokat har anket sagen til udlændingenævnet med krav om opsættende virkning, så William i mindste kan arbejde i behandlingstiden.

Og samtidig får de kriminelle lov til at blive
- Dem hører man på 3. uge heller ikke fra og nu er der gået 3 rigtigt store helligdags week-ends efter en lang vinter uden at vi kan åbne butikken

- Det er simpelt helt hen i hegnet; specielt nu hvor man kan konstatere, hvem der får lov til at blive; William har i hvert fald ingen kriminelle domme bag sig, har altid opført sig eksemplarisk og betalt enhver sit, skriver Iver, der har fejret sit 40 års jubilæum som selvstændig på Fanø.

nationen Hidsige danskere: Ikke en skid overrasket over Levakovic dom

Iver og Wang/William håber at medieomtale kan få Udlændingenævnet til at give Wang lov til at sælge sushi på Fanø, mens hans klagesag bliver behandlet - tror du det lykkes?

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
222 kommentarer
Vis kommentarer