Far åbnede søns brev fra Danske Spil: Og blev stiktosset

Det virker helt vanvittigt, at staten, der ejer Danske Spil ikke har en etik-politik på området, der beskytter unge mennesker, skriver Claus, der for anden gang har åbnet et brev adresseret til sønnen

- Min søn på 20 år har nu modtaget endnu en opfordring fra Danske Spil til at spille i deres firma (denne gang Poker),

- Deres lokkemiddel er 70 kr. i kontanter samt 6 turnerings lokke dollars.

- Jeg blev så fucking harm - endnu engang.

 

Sådan indleder Claus J et brev til nationen! om den i hans øjne ret så forkerte måde staten - via Danske Spil - forsøger at lokke unge mennesker til at gamble. Claus' søn - som ikke har set brevet, og heller ikke ved, at Claus har skrevet til nationen! - modtog nemlig også et brev sidste år, da han var 18 år gammel, og nu vil Claus gerne have noget debat.

Hvem har egentlig ansvaret?
Hans brev - som du gerne må dele på f.ex. Facebook - fortsætter derfor således:

- Jeg tror egentlig ikke min søn har spillet mange penge væk (men ved ikke hvordan regnskabet ser ud, da han styrer det selv).

- Men jeg tænker, at når han får breve fra Danskespil med opfordring til at spille mere, så er der også mange andre unge mennesker der får samme breve fra firmaet.

 

Det er der ikke rigtig nogen der ved
- I mit forsøg på at prøve at gøre nogen opmærksom på problematikken, hvor man prøver at lokke unge mennesker til at spille mere, har jeg så ringet til Kulturministeriet, som har rådet mig til at kontakte spillemyndighederne, Forbrugerombudsmanden, Skatteministeriet og/eller Finansministeriet, for det var umiddelbart ikke deres bord.

- Og da Danskespil åbenbart er ejet af staten/Finansministeriet, som vel er til for at ville os det bedste, så virker det helt vanvittigt, at de ikke har en etik-politik på området, der beskytter unge mennesker.

- Det kan godt være at firmaet følger lovgivningen, men så skulle lovgivningen måske laves om?

- Det kan ikke være rigtigt, at man prøver at lokke unge mennesker til spil, de er tit ekstra letpåvirkelige og kan hurtigt komme galt af sted, skriver Claus, der gerne vil høre, om han er den eneste, der er forarget over Danske Spils breve?

Se også: Lurede mors kode: 13-årig har spillegæld på 141.000

Er det OK at staten - via ejerskabet af Danske Spil - er med til at lokke unge mennesker til at spille?

Snak med din søn: Han har selv sagt ja
Danske Spils pressechef, Marie Grabow Westergaard, opfordrer faren til a tage en snak med sin søn:

- Det er meget vigtigt for Danske Spil, at det det kun er folk, der har sagt ja til det, der modtager reklamer eller tilbud fra os.

- Så hvis nogen modtager reklamer med posten er det fordi, de selv har valgt det.

- Man har dog altid mulighed for at melde det fra, og det bør faderen her måske tage en snak med sin søn om, hvis han er bekymret for sønnens spillevaner.

- Hvis han har brug for hjælp til at starte den samtale, har Danske Spil en gratis rådgivningslinje, Ludomanilinjen, som tilbyder råd og vejledning til alle, der måtte have behov for det, siger pressechefen.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen