Far: Andre voksne må gerne give mine uhøflige børn en skideballe

Når jeg irettesætter børnene, så er det bagefter mig, en voksen mand, der bliver skældt ud af forældrene, skriver en lærervikar, men hvad synes du om folk, der skælder dine børn ud når de f.ex. taler med mad i munden?

- Hvis mine børn opfører sig uhøfligt over for andre, når jeg ikke er til stede, vil jeg hilse en skideballe til ungerne fra en anden voksen velkommen!

- Det er det eneste, der virker.

- Men næ, nej, i folkeskolen skal al irettesættelse gå via intranet og lærere, inden der 'bliver talt' med de uartige børn.

- Og det virker ikke.

Når jeg irettesætter børn får jeg skæld ud af forældrene
Sådan skriver Alex H i den pt mest populære (17 likes) af de 27 kommentarer, der er skrevet på Politiken.dk til et debatindlæg om skæld ud fra Gustav MR, der er lærervikar/tjener. Han vil nemlig ikke blande sig i den måde forældre opdrager deres børn på - men omvendt vil han heller ikke have, at forældre blander sig, når han skælder ud på deres børn:

- Når jeg irettesætter børnene, så er det bagefter mig, en voksen mand, der bliver skældt ud af forældrene.

Man snyder ikke i køen - og man taler ikke med mad i munden
- I vores samfund har vi forventninger om standarder for, hvordan vi opfører os i det offentlige rum. Såsom at man ikke snyder foran i køen og ikke snakker med mad i munden.

- Det er sådanne ting, jeg lærer børnene, når jeg er på arbejde, for hvis forældrene ikke gør det, hvem gør så, lyder det fra lærervikaren/tjeneren Gustav i indlægget, men står til Rikke, der har fået 1 like, så skal man holde sig fra at skælde ud på andres børn:

Mor: Jeg ville blive rasende
- Jeg ville personligt blive rasende, hvis en vildt fremmed antastede mine børn et fremmed sted.

- Jeg ved jo ikke. hvad denne ukendte personage er ude på, og ville straks gå i forsvarsmode.

- Der er stor forskel på at have givet sine børn i andre betroede voksnes varetægt, og at opleve at en vildtfremmed antaster dem, skriver Rikke, men hvad tænker du?

Må man opdrage på andres børn og f.ex. sige, at man ikke må sidde med fødderne oppe på sædet i bussen/toget? Eller springe over i køen?   

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen