Farvel chef: 187 kr. i timen er bedre end 110 kr.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger en erfaren hjemmeplejeleder om manglen på unge mennesker, der vil tjene 131 kr. i timen som ferieafløsere. En københavnsk restaurantejer har også store problemer - han plejer at betale 110 kr.

Der er flere penge i coronatests end i café- og plejearbejde lige nu. Arkivfoto: Lærke Posselt
Der er flere penge i coronatests end i café- og plejearbejde lige nu. Arkivfoto: Lærke Posselt

- Det er fuldstændig vanvittigt.

- Der er ikke nogen at ansætte, så det er umuligt at drifte.

Sådan siger Peter Emil Nielsen, ejer af restaurantkæden Palæo i Storkøbenhavn, til Politiken.dk om de problemer han har lige nu med at skaffe arbejdskraft til sine syv afdelinger.

Fra 30 til tre ansøgninger
Normalt får han minimum 30 ansøgninger når han slår job op på Facebook, men da mange unge lige nu kan tjene op til 187 kr. i timen plus aften- og weekendtillæg som podere i de mange testcentre, er det tal faldet til tre. Og mange af hans ansatte har sagt op.

De har fået job som coronapodere
Restaurantejeren - som giver sit personale en grundløn på 110 kr. - forklarer, at den høje løn til poderne 'umuliggør ansættelsesprocessen'. I den anden ende af landet - og i en noget anden branche - er der også bimlende alarmklokker over manglen på unge ansøgere:

- Mange af dem, der normalt ville søge job som sommerferieafløser, har fået job som coronapodere, siger Birgit Møller Johansen, der er centerleder for hjemmeplejen i Aabenraa Kommune således til Jydskevestkysten.dk.

Mangler 12 i hjemmeplejen - timeløn 131 kr.
Hun og kommunen har derfor sat gang i en kampagne på Facebook - der skal bruges 12 afløsere, der kan tjene 131 kr. i timen.

I sidste uge kunne jobcenterchefen i Holstebro fortælle, at stort set samtlige af de minkarbejdere, der mistede arbejdet, da de danske mink skulle aflives, har fået arbejde, men hvad er din oplevelse?