'Fede luder sæk' kigger på skoleelev og tænker: Hvad er mine muligheder

Hvor meget skal en skolelærer finde sig i? Og hvad må en skolelærer egentlig gøre? Lærerformand savner retningslinjer, og spørger 'Er det i orden at kalde en lærer for en fucking luder eller fede sæk?

Lærere ved ikke, hvad de skal stille op med elever, der taler grimt og ikke gør, hvad de bliver bedt om. har du et forslag? Arkivfoto: Colourbox
Lærere ved ikke, hvad de skal stille op med elever, der taler grimt og ikke gør, hvad de bliver bedt om. har du et forslag? Arkivfoto: Colourbox
Følg nationen!

- Hvor er opdragelsen henne hos disse unge mennesker , eller man burde måske spørge hvor har forældrene været.

- For de har da i hvert tilfælde svigtet i deres opdragelse..

Sådan skriver Inga L i en af de 44 kommentarer, der er skrevet på JydskeVestkystens Facebookside om den frustrerede tale om det sprog og disciplin, der hersker i Haderslevs Skoler, formanden for lærerne holdt på et møde i går aftes.

Hold så kæft: Forskere opdager at uro i skolen betyder rigtig meget

84 lærere svinet til eller slået
84 af kommunens lærere blev nemlig sidste år udsat for psykiske og fysiske overgreb sidste år - men hvad er acceptabelt og hvad er ikke acceptabelt spurgte lærerformand Bent Hansen, der ifølge jv.dk indledte med spørgsmålet: 'Er det i orden at kalde en lærer for en fucking luder eller fede sæk?':

- Hvilke muligheder har lærerne, når eleverne nægter at udføre det, som læreren beder om. Eksempelvis når en lærer gentagne gange har bedt en elev om at tie stille uden resultat og derefter beder eleven om at forlade klassen, men elever så nægter. Hvad gør læreren så?

Gymnasielærer får nok: Nægter at starte time før udtrådt agurk er samlet op

Engang tog man eleven i armen
- Ja, for 15 år siden tog læreren elevern i armen og viste ham ud af klassen. Det gør man ikke i dag, og det må man heller ikke. Det måtte man heller ikke for 15 år siden, men normerne har flyttet sig.

Men hvordan agerer skolelæreren i 2017?
- Det kunne være fantastisk, hvis vi også her sammen med kommunen kunne formulere nogle retningslinjer for, hvordan læreren i sådanne tilfælde agerer, sagde Bent Øxenberg Hansen, og skal man tro de mange kommentarer, så skal lærerne bare ringe efter forældrene:

Ring efter mor når møgungen siger luder

Ud af klappen
- Hvis jeg kommer i den situation, så ringer jeg hurtigt efter forældrene, så kan de hente deres barn. Hvis det sker ofte, kan det være, at de bliver trætte af det, skriver Marianne C og Mette MW er endnu skrappere:

- Ud af klappen.

- Det er et forældreansvar at lære sin små ynkelige poder en tone, hvor man kan omgås dem, uden deres provokationer og ringeagt. Sørgelig ungdom, skriver hun, mens John R maner til eftertanke blandt lærerne selv:

- Når man på Facebook ser hvad pensionerede skolelærer sidder og udgyder kan man jo ikke være overrasket! 
- Men inden alle nu farer i tasterne, så NEJ, det er ikke i orden, men hvis det ikke får konsekvenser stopper det ikke, skriver John.

Men hvad er din løsning på elever, der taler grimt og ikke gør, hvad læreren siger?

Spytte-elev fik ørefigen, men nul kroner i erstatning

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind