Fejrer 7 år på kontanthjælp i dag: Jeg vil også have et job

I går hørte Bettina, at regeringen vil hjælpe 30.000 indvandrere og flygtninge i job. - Men hvad med at hjælpe mig, tænkte hun og satte sig til tasterne

- Jeg skal være glad for, at jeg kan få penge i Danmark. Men vil da også gerne have hjælp til at komme i arbejde, skriver Bettina.
- Jeg skal være glad for, at jeg kan få penge i Danmark. Men vil da også gerne have hjælp til at komme i arbejde, skriver Bettina.

- Kære politikere.

- Jeg er en af de 25-årige kontanthjælpsmodtagere som I snakker så tit om i medierne og I jeres debatter om nye regler og flotte hjælpepakker.

- I udtaler så tit, at der er hjælp til alle og at I gerne vil have alle ud i arbejde, så folk kommer væk fra kontanthjælpen.

7 år på kontanthjælp: Kun kontanter - ingen hjælp
- Men den virkelighed som jeg har mødt de sidste 7 år på kontanthjælp, er at der INGEN hjælp er at få.

Sådan indleder Bettina fra Fyn et læserbrev om den triste situation hun sidder i - og som hun ikke føler, at hun kan komme ud af ved egen hjælp.

Vil gerne arbejde - men ingen har hjulpet mig
Bettina er en af de personer, der pga af hendes diagnosticerede milde grad af borderline 'svinger op og ned'. Og selv om hun har snakket med mange psykologer gennem tiden - både selv betalt og nogen gratis - har hun ikke fået hjælp til at komme ud i job. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Jeg har flere fagpersoner i nakken, som alle siger det samme, nemlig at jeg har brug for hjælp af kommunen - en til at snakke med.

- Men når jeg så snakker med kommunen, så siger de klart nej.

- Jeg kan ikke få en mentor, og jeg kan ikke få en bostøtte, da jeg har min kæreste.

- Jeg kan ikke få en støtte-kontakt-person, fordi at jeg ikke har nogen børn i anbringelse.

Kastet rundt i systemet mens reglerne bliver lavet om
- Jeg har prøvet at få fat i rådmanden på området for nogle år siden, men der var ingen hjælp at hente, fordi at jeg i deres øjne er for velfungerende og klare mig godt.

- Jeg kan ikke smides i nogen bokse og derfor er der ingen hjælp at hente.

- De kaster mig rundt i systemet og da i er så 'søde' at lave nye love og paragraffer, så ramler jeg konstant ind i mure og modstand.

Jeg vil gerne kunne bruges i samfundet
- Den ene måned er der nærmest bål og brand, hvis jeg ikke følger trop - lige gyldig hvad der bliver tilbudt mig og den næste måned er de ligeglade, fordi så er der lavet en ny regl.

- Jeg er så ked af at være på kontanthjælp, og jeg vil også gerne kunne bruges i samfundet.

- Men fordi at jeg ikke passer i bokse og kasser, kan jeg ikke få støtte, selv om mange andre grupper får det. Desværre, skriver Bettina, der gerne vil have et godt råd fra andre, der har været i samme situation.

Hvad synes du Bettina - og andre, der lige har brug en hjælpende hånd - skal gøre, når nu systemet ikke virker?

160 kommentarer
Vis kommentarer