Annonce:
Annonce:

Fik 200.000 stemmer: Skæbneuge

Skal atomkraft være en del af den grønne klimaløsning? Det skal EU-parlamentet stemme om i morgen. SF mener nej

Margrethe Auken opfordrer sine kolleger i EU-parlamentet til at stemme nej til atomkraft og gas. Arkivfoto: Stine Bidstrup
Margrethe Auken opfordrer sine kolleger i EU-parlamentet til at stemme nej til atomkraft og gas. Arkivfoto: Stine Bidstrup
Annonce:
Følg nationen!

- Det er en skæbneuge for grønne investeringer!

- I morgen kan Europarlamentet sætte en kæp i hjulet på EU-kommissionens forsøg på greenwashing af naturgas og atomkraft.

- Vi har brug for 353 MEP-stemmer onsdag for at kæmpe imod.

- Det håber jeg vi får!

Planeten - ikke industrien
Sådan skriver SFs Margrethe Auken, der fik 200.000 stemmer ved valget til Europaparlamentet i 2019, på twitter om den afstemning hun og de andre medlemmer af Europaparlamentet har på dagsordenen i morgen kl. 12.00. 

Inden- og udenfor parlamentsbygningen i Strasbourg har atom- og gasmodstandere demonstreret hele dagen. De mener ligesom Auken, at atomkraft og gas ikke er spor vedvarende. Hvis et parlamentet stemmer nej, betyder det at atomkraft og gas får sværere ved at finde finansiering:

Annonce:

Ukraine: Stem ja
- Vi bliver nødt til at vise vores beslutningstagere, at de skal forsvare mennesker og vores planet - ikke industrien, skriver foreningen Friends of The Planet således, mens Casper J håber på et ja:

- Den beslutning skulle være taget for ti år siden. Lad os håbe at videnskaben triumferer onsdag - ikke atomkraftmodstanderne,

Selv om Ukraine ikke er med i EU har den ukrainske regering fundet tid til at blande sig i debatten. Og de beder om et ja. Landet ser nemlig meget sort på en fremtid uden gas og atomkraft, lyder det i et brev til de 705 EU-parlamentarikere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: