Fik 98.000 for meget i løn: Nu er Henriette bange for sin e-boks

Henriette skriver til nationen!, at hun er ved at gå ned på grund af Københavns Kommunes nye lønsystem. Og hun er ikke den eneste. Mere end 1000 ansatte er ramt af løn-gæld, negativ løn og tilbagebetalings-trusler.

- 2015 går jeg på pension (glad efter 10 år i Københavns Kommune som udekørende støtte-kontaktperson for psykisk syge og udsatte)

- Efterfølgende får jeg en underlig lønseddel: Negativ Løn, hed den. Det viste sig, at der var sat 47.800 sat ind på min konto.

Uforståelige lønsedler
- Jeg ringer straks til Koncern Service, og får det svar, at det vil de ikke beskæftige sig med, da de tager dem, der er i arbejde først!

Sådan skriver Henriette H i et brev til nationen! om den stressede situation hun er havnet i, fordi hendes tidligere arbejdsgiver Københavns Kommune ikke har styr på deres lønsystem:

- Jeg får flere horrible lønsedler, som er uforståelige: Så er jeg gået i nul og pludselig får jeg en Negativ Løn på 48.000 igen osv osv.

Bange og nedbrudt og tør ikke kigge på min e-boks
- Jeg er så nedbrudt og bange, og jeg tør ikke lukke min e-boks op, skriver Henriette og nationens! US - som også er fanget i kommunens løn-rod - skriver:

- Jeg er 23, bor alene i en skotøjsæske og er uddannet social og sundhedshjælper. Og jeg har en gæld jeg arbejder hårdt på at komme ud af.

- Mit problem startede da jeg sagde ja til at være ansat hos Københavns Kommune. Hvis jeg vidste, hvor meget jeg skulle bøde for at være i deres system, ville jeg aldrig have taget jobbet.

 

Kommunen truede med at sende mig til inkasso
- Jeg har fået over 25 lønsedler og modtaget 3 ansættelseskontrakter og så får jeg at vide af KoncernService, at jeg skylder DEM penge.

- Uden nogen redegørelse.

- Jeg blev presset til at tage afbetaling for ikke at ryge til inkasso, og nu står jeg flere måneder efter og er i fuld gang med afbetale en 'gæld', og ind på eboksen kommer så et nyt brev fra Koncernservice:

- 'Du skylder os yderligere 13900-et-eller-andet kr.' -igen. Uden nogen kontekst eller regnskab. DET JO KRIMINELT! Hver gang jeg tager et skridt i den rigtige retning bliver jeg sendt 3 tilbage.

 

Holder vejret hver gang jeg åbner min mail
- Jeg er træt af at skulle holde vejret hver gang jeg åbner min indbakke og springe et hjerteslag over, hver gang jeg ser en mail stemplet Københavns Kommune.

- MIN LØN-GÆLD ER BLEVET STØRRE END DEN VAR DA JEG STARTEDE!!! helt ærligt Københavns Kommune få styr på jeres koncernservice, det er ikke os arbejdende der skal hæfte for den uorden der er i DERES regnskaber, skriver US, der kalder sig en 'En opgivende Sosu-hjælper ansat i det offentlige system'.

 

nationen! har bedt Københavns Kommune om et kommentere på de to sager, og svare på, hvor mange ansatte, der er ramt af 'negativ løn' og 'løn-gæld'. Det svar vi har fået lyder således:

- Pr. 31. december 2016 havde 1.412 medarbejdere et løndebitorforhold til Københavns Kommune, som var opstået i 2016.

Det er det nyt vagtplanssystem og det nye lønsystems skyld
- Det svarer til ca. 3 pct. af kommunens nuværende medarbejdere.

- Dette er umiddelbart flere end normalt for kommunen, hvilket skyldes to ting: dels at Københavns Kommune i foråret 2015 implementerede et nyt vagtplanssystem, dels at et nyt lønsystem, som omfatter alle 45.000 medarbejdere i kommunen,  blev implementeret i 2016.
- Begge dele har i en overgangsperiode givet flere fejl end normalt.

- Når en medarbejder har fået for meget udbetalt i løn, er det praksis, at medarbejderen modtager personlig information i e-Boks med mulighed for at lave en afdragsordning.

Men hvad mener du? Og forstår du godt at man kan blive bange og stresset af mange - og mange forskellige - lønsedler?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
181 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere