Fik datter stjålet for to år siden: Hjælp os, minister

Hvad gør man, når systemet tager ens datter? Karina Hansens forældre er ved at miste modet, og beder nu minister Nick Hækkerup om hjælp

Per og Ketty kæmper nu på tredje år for at få deres datter udskrevet.
Per og Ketty kæmper nu på tredje år for at få deres datter udskrevet.
Følg nationen!

- For to år siden - d. 12.2.13 - blev en ung kvinde, Karina Hansen, tvangsindlagt på Hammel Neurocenter.

- Karina lider af en udmattelses-sygdom, kaldet ME. Karina lå i sin seng, da 5 betjente og 2 læger kom og hentede hende.

Voldsomt: 5 betjente tvangsindlægger 24-årig

- Hun var hverken sindssyg, til fare for sig selv eller andre, og de røde eller gule papirer til tvangsindlæggelsen mangler i sagen.

Ingen kan hjælpe - og psykiaterne forbyder besøg
Sådan indleder Bente Stenfalk et læserbrev til nationen! om Karina Hansen, der nu i 24 en halv måned har været tvangsindlagt. Bente skriver på vegne af Karinas forældre, der efterhånden har mistet modet og troen på, at de nogensinde får deres datter tilbage.

Deres advokat har nu bedt sundhedsminister Nick Hækkerup om hjælp - og Bente Stenfalk håber at hendes brev vil hjælpe med at få ministrens opmærksomhed vakt. Brevet fortsætter således:

- Ingen kan hjælpe Karina, fordi man ikke kan få lov til at tale med hende om en fuldmagt. Psykiaterne forbyder besøg. Hvor er Karinas retssikkerhed?

- Karina har fået beskikket en værge, en pensioneret politimand, som ikke varetager Karinas interesser, men som udtaler, at han stoler på psykiaterne…

Læge forbyder mor og far at besøge ligbleg datter

Alle dækker over hinanden
- Landsretten har ved dom fastholdt værgen - selv om afgørelsen er fuld af selvmodsigelser, og værgen ikke engang var indkaldt som vidne - på trods af, at familiens advokat havde bedt udtrykkeligt om det.

- Danmark er et lille land, hvor alle i toppen kender hinanden, hvor dommere, læger, regionsformand og psykiatere er venner PRIVAT.

- Embedsmænd i ministeriet, medlemmer af TrygFonden, ALLE har de interesse i denne sag, hvor prestige og enorme pengebeløb er medvirkende i sagen.

Karina er blevet en brik
- Karina er blevet en brik i dette ’spil’, men ’forsøget’ mislykkedes. Karina er ikke blevet rask, tværtimod. Hun er nu overflyttet til et bosted for hjerneskadede, hvor hun heller ikke må modtage besøg.

- Advokat Jakob Skjoldan, som længe har fulgt sagen, har forsøgt at skrive til Sundhedsudvalget i juli måned, men har ikke fået svar. Nu har han skrevet personligt til sundhedsminister Nick Hækkerup, som vil kunne gribe ind i sagen, hvis han vil.

- Det håber familien og mange andre på, at han vil gøre. Det er tilsyneladende den eneste måde, hvorpå denne fastlåste og ulykkelige sag kan bringes til ophør, skriver Bente Stenfalk.

Hvad mener du? Tror du Nick Hækkerup gør ind i sagen?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time