Fik 'flæskebjerg' tilbage i hovedet: Tyk pige var ikke interesseret i sex

Der er nogle ting, man skal vide, når man er tyk - f.ex. at folk har ret til sige, at man bør tabe sige, skriver bloggeren Miriam i et indlæg, der har skabt en del debat

Når en mand på en dating-app spørger dig efter sex, og du pænt afslår, så er det klart, at han giver udtryk for, at han alligevel ikke tænder på flæskebjerge som dig, lyder det fra bloggeren Miriam i indlægget 'retningslinjer for overvægtige'. Arkivfoto: All Over Press. OBS. Det er IKKE Miriam på billedet.
Når en mand på en dating-app spørger dig efter sex, og du pænt afslår, så er det klart, at han giver udtryk for, at han alligevel ikke tænder på flæskebjerge som dig, lyder det fra bloggeren Miriam i indlægget 'retningslinjer for overvægtige'. Arkivfoto: All Over Press. OBS. Det er IKKE Miriam på billedet.
Følg nationen!

- Jamen da, sikke en gang klynk.

- Halvdelen af Danmarks befolkning vejer for meget og heraf er 45% af kvinderne overvægtige.

Glæd dig i stedet for at flæbe
- Går de i et med tapetet alle sammen? Næh, de bliver gift og skilt som alle andre, nogle bliver direktører, folketingsmedlemmer eller sågar ministre.

- I stedet for dette selvmedlidende flæb bør Miriam prise sig lykkelig for, at hun er etnisk dansk og dermed undgår stribevis af skældsord, spytklatter, afrevne tørklæder og andet, vi udsætter vore muslimske medborgere for.

Min ryger-familie får sure blikke: Men tykke burger-spisere får lov at være i fred

Sådan skriver Anne Grete H i en af de populære kommentarer, der er skrevet til et debatindlæg på Politiken.dk. I indlægget - som hed 'Retningslinjer for overvægtige', da Miriam lagde det på sin egen blog i sidste uge, men som nu hedder 'Kære andenrangsborger: Har du opdaget, at ’tyk’ er det værste skældsord, der findes, og det passer på dig?' - er der gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan de skal please samfundet, når nu du har begået den store fejl ikke at leve op til deres ideelle skønhedsbillede. Og Miriam er meget direkte i sin rådgivning:

Sig tak når nogen siger 'tab dig'
- Når nogen fortæller dig, at du er tyk og burde tabe dig, så skal du huske at være dem evigt taknemmelig. For faktisk var du slet ikke klar over din vægt.

- Når en vred cyklist kører over for rødt og er faretruende tæt på at ramme dig i fodgængerfeltet, så er det helt på sin plads, at han kalder dig en fed ko.

- Når en mand på en dating-app spørger dig efter sex, og du pænt afslår, så er det klart, at han giver udtryk for, at han alligevel ikke tænder på flæskebjerge som dig, lyder det f.ex. i indlægget, men Anne Grete er ikke den eneste, der mener at indlægget er for offer-agtigt:

Hån er ikke OK - men hold fokus på sund livsstil
- Vi i Vesten har en enorm forekomst af overvægt, og det bliver værre og værre.

- De overvægtige skal ikke hånes, men det er ærligt talt yderst fornuftigt at holde stor fokus på en sund livsstil (både fysisk og psykisk), skriver Jakob H således og Bent N - som selv kæmper med vægten - er også med på dem, der siger 'klynk':

- Jeg må bide i det sure æble og give Anne Grete H fuldstændigt ret!

- Du bliver kun tyk af en ting, og det er at du indtager flere kalorier end du har brug for!

- Prøv en måned at føre regnskab over HELE dit indtag af kalorier - og du bliver forbavset. - Det er svært, meget svært at ændre vaner. Lige som rygere, der gerne vil holde op med at ryge - i morgen! Jeg ved det fra mig selv.

- Jeg er heller ikke gode venner med vægten, skriver Bent.

Uanset hvad - du er Danmarks bedste blogger
Andre er dog rigtig tilfredse med indlægget, og Pernille N mener ligefrem, at Miriam er Danmarks bedste blogger:

- Dit indlæg er fantastisk!

- Men som fast læser på din blog helt fra starten, fortæller jeg dig det jævnligt:)

- Jeg tror måske konteksten ikke er helt så åbenbar for udenforstående som for os, der kender dig!

- Vi kender din sarkasme og din underspillede men skarpe samfundskritik.

- Vi ved, at du på ingen måde klynker over hverken din vægt eller andet, men i stedet råber op om, at vi skal behandle hinanden ordentligt!

Ligner mine oplevelser som tyk kvinde
- Og du gør det ligeså konsistent på andres vegne som egne. Nogen gange tror jeg du er trendsætter - og det kan være svært, for så er man de første til at møde modstanden.

- Uanset at resten af kommentarfeltet her ikke er enige med mig, vil jeg stadig hævde at du er Danmarks bedste blogger.

- Og du er også i den grad relevant for aviser som denne - og mange andre:) Keep up the good work:), skriver Pernille N, og besøger man Miriamsblok (det hedder den) så kan man se at fanskaren er ret solid. 126 kommentarer er der skrevet til 'Retningslinjer for overvægtige', og en af dem kommer fra Louise:

- Hold nu op, hvor er det godt skrevet!

- Det opsummerer fuldstændig mine oplevelser som en tyk kvinde.

- Tak for dine inspirerende og humoristiske skriverier, som rammer så spot on hos mig, skriver Louise, men hvad tænker du?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind