Filmede piges underliv på trappen: Her gælder loven nemlig ikke

Hold lige et ekstra øje med filmende personer, hvis du har nederdel på i Sverige. Her må man ifølge en ny dom nemlig godt optage under kjolen

Hvis pigen ikke opdager det, og det foregår på et offentligt sted, så er det - ihvertfald i Sverige - lovligt at filme op under kjolen. Denne mand blev i starten af 2015 fanget på fersk gerning.

- Sygt at lovgivningen ikke følger med samfundsudviklingen.

- Det her er da om noget en krænkelse af kvindens integritet.

Kan nogen tage billeder af mig på stranden?
- Betyder det, at det er Ok, at nogen tager billeder af mig på stranden?

Sådan skriver dagensjuridik-debattøren Ninva i en af de foreløbig 16 kommentarer, den endelig frifindelse af en trusse-filmende mand midaldrende mand har fået på det svenske juridiske nyhedssite.

Manden - som blev fanget af kvinden og hendes veninder efter at han havde stukket sit kamera op under hendes kjole, mens de stod på en rulletrappe - var tidligere blevet frikendt i byretten. Og den afgørelse var landsretten altså enig i, skriver dagensjuridik.se, der uddyber, at det er definitionen på en seksuel krænkelse, der giver folk frit spil på offentlige trapper.

Ja, så længe fotografen ikke bliver opdaget
- Landsretten konstaterer, at objektet for fotograferingen sammenholdt med fotovinkelen viser, at gerningen var af seksuel karakter, og også kan siges, at have krænket hendes seksuelle integritet.

- Landsretten tilslutter sig dog byrettens bedømmelse, at den nuværende lovgivning ikke kan bruges til at dømme manden, så længe kvinden ikke var vidende om, at optagelsen/krænkelsen fandt sted, men først blev opmærksom på det efterfølgende.

- Den her sag falder tydeligvis mellem paragrafferne, skriver debattøren asseroren:

- Manden kan ikke dømmes fordi optagelserne foregår et offentligt sted.

- Og manden kan heller ikke dømmes, fordi kvinden ikke opdagede det.

Men hvad tænker du? Skal det være ulovligt at filme fremmede menneskers underliv?

 

 

88 kommentarer
Vis kommentarer