Firedobbelt vægtafgift: Sgu' svært at være selvstændig

Danmark er kun for lønmodtagere! Som selvstændig er man som udgangspunkt kriminel, skriver Helle fra Vinderup Taxi, der skal betale 2 millioner i ekstra afgift for sine busser

- Vi er en større virksomhed med ca. 115 biler, der kører for FLEXTRAFIK (Midttrafik, Sydtrafik og Fyn-bus) og derudover har vi 10 taxier.

- Den 28.okt. indsendte vi vores bud på kørsel til Midt-trafi, Sydtrfaik og Fyn Bus, for de kommende to år, men så - tre dage efter, den 31.okt. - bliver der stillet et lovforslag om at alle vores såkaldte OST-biler (biler, der kun kører offentligt service som handicap og sygekørsel) skal betale en udligningsafgift, der svarer til firedobbelt vægtafgift.

nationen Vred på kommunen: 1229 kr i 'nullermandsgebyr'

Hvor er fornuften?
- Dette bliver vedtaget den 18.dec, og for vores forretning betyder det samlet en udgift på godt 2 millioner i denne kontraktperiode på to år.

Sådan skriver Helle fra Vinderup Taxi, der synes at det er svært at drive forretning i Danmark med alle de afgifter, gebyrer og lovændringer, der kommer fra Christiansborg. For hendes forretning betyder nye regler om bustrafik, at hun skal finde 2 millioner på sin egen bundlinje. Derfor fortsætter hendes brev således:

- Hvor er fornuften henne?

- Disse biler kan KUN køre for det offentlige og derfor kan den udgift kun blive pålagt priserne, når vi næste gang skal byde på kørsel for samme.

Statens stjæler penge fra vognmændene
- Der er selvfølgelig den undtagelse, at de denne gang stjæler pengene fra vognmændene.

- Det er vel meget socialdemokratisk!

- Vi har skrevet til flere politikere, og det er tydeligt for enhver, at de ikke ved hvad de har stemt på. Pengene er brugt til en vækstpakke. Tak for det!'

Danmark er kun for lønmodtagere
- Det er endnu et eksempel på hvor utaknemmeligt det er at være selvstændig erhvervsdrivende i Danmark!

- Danmark er kun for lønmodtagere! Som selvstændig er man som udgangspunkt kriminel. Flot, slutter Helle, der synes at politikerne skulle gøre noget mere for folk, der driver forretning.

Hvad med dig? Er du selvstændig? Og synes du staten er din ven eller fjende?

111 kommentarer
Vis kommentarer