Fjerner topskat på 11 milliarder: Det skal fejres

Sveriges socialdemokratiske regering vil fjerne den såkaldte 'værn-skat' som folk med indtægter på mere end 703.000 svk har betalt siden halvfemserne. 

Det liberale parti Liberalerne støtter den socialdemokratiske regering i Sverige. Og de vil fjerne topskatten. Arkivfoto
Det liberale parti Liberalerne støtter den socialdemokratiske regering i Sverige. Og de vil fjerne topskatten. Arkivfoto

- Åh hvor dejligt.

- Tillykke til de rige, og tillykke til os lavindkomstmodtagere, der får en dårligere tilværelse.

- Det skal da fejres.

Minister: Det vil øge kløfterne
Sådan skriver Elina K i en kommentar på svenske Aftonbladet om det finanslovsforslag som regeringen netop har fremlagt.

Finansministeren Magdalena Andersson siger, at lempelsen som kommer til at koste 16 svenske milliarder, er et krav fra det borgerlige støtteparti Liberalerne.

- Det kommer til at øge kløfterne.

- Værnskatten har en ekstrem fordelingsprofil, der rammer mennesker med høje indkomster, siger finansministeren til nyhedsbureauet TT, og Elina er ikke den eneste, der synes at forslaget rammer forkert:

De riges skat betaler velfærdssamfundet
- Vi har brug for Robin Hood, skriver Gunvi S således i en anden kommentar hos Aftonbladet, mens Jan W synes at forslaget lyder fornuftigt:

- De fleste rige mænd har arbejdet hårdt for deres formue, og mange har ogsp medhjælpere og partnere, som også er blevet rige.

- Deres skatter er det som har bygget Sveriges velfærd.

- De fortjener en stor tak, skriver Jan, men hvad mener du?

 

1 af 2 
2 af 2 Det liberale parti Liberalerne støtter den socialdemokratiske regering i Sverige. Og de vil fjerne topskatten. Arkivfoto
81 kommentarer
Vis kommentarer