Flink efterlønner betalte skattegæld på 38.754 kr sidste år: Føler mig dum i dag

485.000 danskere får slettet deres gæld, men hvorfor får vi ikke slettet vores gæld, spørger et par, der er på kontanthjælp og efterløn, og endda lige har spinket og sparet for at betale en skattegæld på mere end 38000 kr.

De har spinket og sparet for at betale deres skattegæld, og nu ser de at andre får eftergivet deres gæld.
De har spinket og sparet for at betale deres skattegæld, og nu ser de at andre får eftergivet deres gæld.

- Tak for behagelig samtale.

- Som vi talte om, så mener vi - en efterlønner (mand) og en kontanthjælpsmodtager (kvinde), at skattevæsenet igen snyder de små, selvom det lige nu lyder anderledes i medierne.

Se også: 485.000 danskere får slettet deres gæld til det offentlige

- Som man kan se af det medsendte brev, så forlangte skattevæsenet for bare et år siden, at vi skulle betale rigtig meget af vores indkomst, selvom vi er på efterløn/kontanthjælp.

- Der var ikke snak om nogen 'gælds-benådning', da vi jo som de ordentlige mennesker vi er, har valgt at lave en aftale om afbetaling, da vi ikke havde andre muligheder for at betale.

Hvis man betaler sin gæld får man den ikke slettet
Sådan indleder XX og YY et brev til nationen! 8de ønsker at være anonyme, men nationen! kender deres identitet), om den store uretfærdighed, de synes de er udsat for, fordi de sidste år betalte sidste store afdrag på en skattegæld og fordi de ikke har fået eftergivet en gæld på 871,96 kr.

 

Parret - som har lige omkring 2500 kr til overs hver måned, når de faste udgifter er betalt - føler, at de er blevet 'straffet' fordi de valgte at betale deres gæld. Og nu kan læse, at 480.000 andre danskere med lave indkomster, blandt andet dagpengemodtagere og førtidspensionister, får strøget deres gæld, fordi Gældsstyrelsen mener, at de ville have svært ved at få betalt deres regninger.
Deres brev fortsætter derfor således:

Fik ikke noget brev om gældssanering
- Det der har fået os i det røde felt i dag, var at vi opdagede at man først har lavet en tilbagebetalingsordning med skat,  fordi man ikke har råd til at betale et stort beløb på en gang, ja så får man ikke noget brev om gældssanering fra skattevæsenet.

- Jeg har (i går) mandag kontaktet skattevæsenet og kom igennem efter 41 min.

- Jeg talte med en dame, der prøvede at overbevise mig om, at det var meget kompliceret, og at hun ikke kunne forklare mig, hvorfor min partner ikke engang var blevet fritstillet/benådet omkring hans 871.96.

Hvorfor bliver folk med midlerne i orden benådet?
- Nu spørger vi blot, hvorfor er det kun sådan en som Stine Bosse og andre med midlerne i orden,  der bliver benådet?

- Når man som os netop har afdraget en stor gæld på et lille budget, så føler man sig faktisk ret så dum. For tænk, hvis man ikke havde betalt den, og så var blevet benådet, lige som de 400000 andre lyder det fra parret, der ikke tør stå frem, men hvad siger du?

Se også: Kendt erhvervskvinde får afskrevet offentlig gæld på 197 kroner

 

1 af 2 
2 af 2 De har spinket og sparet for at betale deres skattegæld, og nu ser de at andre får eftergivet deres gæld.
206 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere