Flovt at være dansker: Forstår godt flygtninge vælger Sverige

Mange danskere synes det er flovt, at folk på flugt fra nød og krig fravælger Danmark. Næsten 30.000 støtter at Danmark tager imod flere flygtninge

Flygtninge, Ekstra Bladet mødte i Malmø, fortæller, hvorfor de hellere ville skynde sig gennem Danmark og til Sverige. (Video: Camilia Soltani)

- Fedt at de har gennemskuet de hykleriske danskere.

- Jeg håber at de fortæller det videre til deres børn og børnebørn.

- Og at de vokser op med foragt for Danmark og danskerne, så Danmark i fremtiden vil blive isoleret i deres fremmedhad og selvtilstrækkelighed.

Skammer mig over at være pæredansk
Sådan skriver nationens! Minerva i en af de snart 5000 kommentarer, artiklerne om de 13-1500 migranter og flygtninge, der er kommet til Danmark siden søndag, har fået.

Se også: Danskere på vej til grænsen: Vi er ikke racister, men...

Minerva hæfter sig ved, at langt de fleste hellere vil videre til Sverige - væk fra det han kalder 'et usympatisk folkefærd,der skal isoleres fra resten af verden', og det er han ikke den eneste, der gør:

- Jeg skammer mig over at være pæredansk, tjene kassen og så leve i et land som ikke vil hjælpe folk på flugt fra krig og nød.

Håber de får en god fremtid i Sverige
- Men glæder mig da på deres vegne over at de åbenbart er nået til Sverige...håber de får en god fremtid der, skriver nationens! J.M., mens Jeanette T. glæder sig over, at flygtningene hellere vil til Sverige:

- Ja, jeg håber også, de fortæller det til deres børn, så de forbliver i Sverige.

- Med de milliardudgifter, vi hænger på og den ringe integration af tidligere ankomne migranter, der er, har vi hænderne fulde.

Flere steder i Sverige er ikke fredelige
- Vi kan ikke benægte, at der er store problemer og de bør løses, før der kommer flere og problemerne bare vokser. Vores politikere burde lytte mere til Østeuropa, herunder Ungarn.

- Jeg vil gerne vedblive at leve i et fredeligt land med sammenhængskraft.

- Flere områder i Sverige vil jeg ikke betegne som fredelige og formentligt vil SD blive et af de største partier ved næste valg.

- Det er der selvfølgelig en grund til og det er helt sikkert ikke vellykket integration.

Så muligvis er det officielle Sverige venligt, men det er et spørgsmål om tid, før det ikke kan undertrykke sin egen befolkning længere, skriver Jeanette.

28475 synes Danmark skal tage imod flere flygtninge

Mellemfolkeligt Samvirke samlet lige nu underskrifter fra folk, der gerne vil vise, at 'Danmark sammen med det øvrige Europa skal holde fast i vores grundlæggende værdier, vise global ansvarlighed og hjælpe mennesker på flugt.' 28475 dansker har skrevet under onsdag morgen kl. 10.00.

Hvad mener du? Er det pinligt for Danmark, at folk hellere vil til Sverige?

 

1 af 2 
2 af 2 
240 kommentarer
Vis kommentarer