Flovt: De er Danmarks rigeste og de gider ikke besøge de ældre

nationens! Elisabeth G. er forarget: Borgerne i Gentofte har nogle af landets største formuer, men menneskeligt har de ikke meget at byde på

Her i Gentofte er der masser af penge, men ikke så mange besøgsvenner. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Her i Gentofte er der masser af penge, men ikke så mange besøgsvenner. Arkivfoto: Stine Tidsvilde

- Jeg læste i min lokale avis, at der ikke er nok personer, der melder sig som besøgsvenner her i Gentofte.

- Det synes jeg er flovt at læse, for man kommer ikke uden om, at vi er nogle af de danskere, der har det økonomisk bedst – og så er vi menneskeligt de fattigste.

Gør en af de ældre glade
Sådan lød det forleden fra Elisabeth G, der kontaktede nationen! for at få fokus på et problem som 10-15 ældre borgere i Gentofte Kommune slås med: Ensomhed.

Elisabeth - som selv overvejer at melde sig som besøgsven - havde nemlig læst en artikel i Villabyerne om ventelisten hos Ældresagens Besøgstjeneste. Og hun syntes det var ekstra flovt, at avisen skrev at 'Gentofte er i hele landet det sværeste sted for tjenesten at skaffe nok frivillige'.

Børnene har deres at se til
- Kom så gode Gentofte-borgere, meld jer nu som besøgsvenner og gør en af de ensomme ældre med-borgere glade, lyder opfordringen fra Elisabeth, og Jette Dulong, som koordinerer Ældresagens arbejde med besøgsvennerne i kommunen, sidder klar til at tage imod nye besøgsvenner til mindst ti ældre:

- Flere af de ældre er mellem 80 og 100 år. De har levet et langt godt liv, men deres omgangskreds er med tiden svundet ind og børnene har deres at se til og bor måske langt væk.

Der kan gå mange uger imellem de kommer på gaden
- De frivillige besøgsvenner, der i forvejen hjælper i Ældre Sagen i Gentofte kan ikke dække dette behov. Derfor har vi brug for flere besøgsvenner, der har lyst til at komme på besøg til hyggeligt samvær og måske en lille gåtur.

- Besøgslængde og hyppighed aftales mellem besøgsvennen og besøgsværten.

- Flere af de ældre tør ikke længere gå ture alene og fortæller, at der kan gå mange uger imellem, de kommer en tur på gaden.

- Uanset hvad en besøgsven og en besøgsvært finder på at lave sammen, så højner det sociale samvær den ældres livskvalitet og mange besøgsvenner fortæller, at de får fornyet energi og glæde ved at være besøgsven.

Skriv til Jette
- I Ældre Sagen gør vi os umage med at lave et godt match, så besøgsparrene har fælles interesser m.v. 

- Vi tilbyder kurser for nye besøgsvenner, hvor man møder andre besøgsvenner og kan udveksle erfaringer, skriver Jette Dulong til nationen!. Hun håber at du har fået lyst til at høre mere om at være besøgsven - du skal skrive på denne mail.

Kunne du tænke dig at være besøgsven? Og kan du forklare, hvorfor det lige er i Gentofte, at de ældre mangler venner?

187 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere