Flugt: Muslimske børn føler sig ikke velkomne i folkeskolen

Danske skoler er ikke gode til religiøse elever, siger forsker. Hvad siger du?

- De børn, som flytter over på vores skole fra en folkeskole, har følt sig udenfor, misforståede og stigmatiserede.

- De kommer til os, fordi de søger et fællesskab, tryghed og identitet.

Sådan siger Line Mansour, skoleleder på Nord-Vest Privatskole, til dr.dk, om den voksende strøm af elever, der af religiøse grunde forlader folkeskolen.

Fra videoen Modsvar til Det Slører Stadig fra kaldettilislam. nationen - 18. jan. 2013 - kl. 13:05 Krænket muslim: DR gør grin med tørklæder

Tal fra Dansk Friskoleforening viser, at de 3945 elever, der i 2009 gik på muslimske skoler i  2014 voksede til 4738 elever. Det er en stigning på hele tyve procent, mens antallet af børn i friskoler og private grundskoler samlet set 'kun' steg med 13 procent.

I andre lande er man mere fokuseret
Sidsel Vive Jensen, som er skoleforsker hos KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning - siger til DR, at man i andre og større labde, er mere opmærksom på religiøse elever.

- I for eksempel Sverige, England og Holland er man meget mere fokuseret på religiøse forskelligheder, og man prøver at håndtere de forskelligheder meget mere direkte i stedet for at lade som om, at de ikke er der eller at fokusere på det, der er fælles i stedet for det, der er forskelligt, siger hun til dr.dk, men hvad siger du?

Skal danske skoler være bedre til at håndtere muslimske elever?

 

215 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere