Flygtninge smidt ud af boliger efter 2 år: Ahmad synes det er koldt i telt

Mange af de flygtninge, der har fået opholdstilladelse i Sverige fik en tidsbegrænset bolig i to år. Og nu er tiden udløbet for 15 personer i Stockholm-bydelen Solna, så derfor bor de nu i telte.

Vi ønsker at bidrage til samfundet, men for at gøre det ,skal man behandle os som mennesker, siger Ahmad W, der lige nu bor i telt i Stockholm-forstaden Solna, fordi hans midlertidige bolig skal bruges til en nye flygtning. Foto: Privat
Vi ønsker at bidrage til samfundet, men for at gøre det ,skal man behandle os som mennesker, siger Ahmad W, der lige nu bor i telt i Stockholm-forstaden Solna, fordi hans midlertidige bolig skal bruges til en nye flygtning. Foto: Privat
Følg nationen!

- Nu er det blevet meget tydeligt.

- Sverige kan ikke tage imod flere.

- Der er fyldt op.

De fik jo information da de flyttede ind
Sådan skriver Åsa S i den pt mest populære kommentar, der er skrevet på den store svenske avis Aftonbladets Facebook-profil, om den gruppe flygtninge, der har slået telte op midt i et stort boligområde i Stockholm forstaden Solna.

Da de fik opholdstilladelse i Sverige fik de nemlig en midlertidig bolig i to år. Og nu hvor tiden er gået, og deres boliger skal bruges til at huse nye flygtninge, protesterer de over, at de ikke kan få lov til at blive boende.

- De bliver jo ikke smidt ud.

- De har haft en tidsbegrænset lejekontrakt, og de fik information om, at den gjaldt to år, da de flyttede ind.

Hvad sker der for folk?
- Og forøvrigt er man ikke at betragte som nyankommen, når de to års etableringsfase' er gået, skriver Anette E i den næstmest populære kommentar (357 likes), mens Christian M er forarget:

- Hvad sker der for folk?

- Uanset hvilken baggrund et menneske har (bager, optiker, bankmand, læge, student, chef, politiker mm) bliver vi da nødt til at behandle dem som mennesker.

- Men typisk for den nye tidsånd, at polarisere i stedet for vise menneskelighed, skriver Christian, der har også har fået del likes (335).

Sverige lovede at beskytte os
En af de berørte flygtninge, Ahmad W., som flygtede til Sverige fra Syrien siger til avisen, at der er koldt i teltet og at han ikke føler sig tryg ved at sove i teltet:

- Sverige lovede at beskytte os mod krig, men det her er ikke det, jeg kalder beskyttelse, siger han, mens en pressetalsmand fra Solna Kommune forklarer, at Ahmad og de 14 andre kan søge hjælp ligesom andre hjemløse. Og at det er politikernes valg, at situationen er som den er.

Et større antal flygtninge er ifølge organisationen Ort til ort i samme risiko for at ende i hjemløshed som Ahmad og de 14 andre, der sover i telt i Solna lige nu, men hvad tænker du?

Hvor længe er man nyankommen?
Sveriges public service-station SVT har også lagt historien på Facebook, og her får flygtningene heller ikke meget opbakning:

- Svenske hjemløse ville hoppe af glæde over et telt.

- Og de unge, der bor hjemme, selv om deh ar arbejde, ville også være taknemmelige, skriver Britt L og Måns Å fortsætter:

- Helt korrekt at give dem ekstra hjælp i begyndelsen, men efter det, skal de have samme hjælp som os andre.

- Eller skal de være 'nyankomne' hele livet, spørger Måns.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.