Fodboldtræner, pædagog, født på Amager: Danmark siger stadig nej

Kevin er 22 år og ked af, at Danmark igen har givet ham afslag på permanent opholdstilladelse. Han - som har chilenske gener - synes han gør alt det rigtige, men at det er umuligt, at gøre systemet tilfreds. Han han en pointe?

Her kan du se Kevin- (Privatvideo)

- Første gang jeg søgte om permanent opholdstilladelse, tænkte jeg, at jeg da selvfølgelig var selvskrevet til at få det, da jeg var født her, havde gået ti år i folkeskole her, arbejdet siden jeg var 13, havde ren straffeattest og på ansøgnings næsten var færdig med HF.

Skuffet fordi jeg troede jeg havde gjort det rigtige
- Da jeg så fik afslag, var jeg meget skuffet, nok mest fordi jeg havde følt, at jeg jo havde gjort alt rigtigt.

- Hvad skulle jeg så gøre?

nationen - 20. okt. 2015 - kl. 10:40 Født i Aalborg og job i Bilka og Føtex: Men Danmark siger nej

Sådan indleder Kevin S et brev til nationen! om at gøre sig umage og kæmpe for et mål - og så blive afvist, fordi reglerne om permanent opholdstilladelse - og fortolkningen og vurdering af tid brugt på en privat uddannelse - giver systemet mulighed for at give afslag.

Skulle have taget en gratis uddannelse
Kevin søgte nemlig om permanent opholdstilladelse igen - nu havde han lavet masser af frivilligt arbejde og betalt 60000 kroner for en idrætsinstruktøruddannelse - men som du kan læse i afslaget nedenfor, var det heller ikke nok. Kevins brev fortsætter således:   

- Da den røde regering kom til, tænkte jeg at nu måtte jeg da få den opholdstilladelse, især da den oprindelige grund til afslaget var mangel på frivillig arbejde, og det havde jeg involveret mig i imellemtiden.

Så havde jeg måske ikke fået afslag
- I stedet fik jeg så afslag på grund af 2 måneders 'manglende' arbejde (hvoraf de faktisk havde glemt at iberegne halvanden måned, jeg havde dokumentation for).

 

- Oveni det kunne den selvbetalte uddannelse (Paul Petersens Idrætsinstitut) ikke blive regnet med i de nødvendige krav for opholdstilladelsen, da den' jo var selvbetalt' (?!).

- Dér følte jeg mig virkelig magtesløs.

 

Som om det er umuligt at gøre systemet tilfreds
- Jeg tænker konstant over, hvad skal jeg  skal.

- Jeg synes jeg prøver og prøver, men det er som om det er umuligt at gøre dem tilfredse.

- Jeg har dog aldrig følt jeg på nogen måde skulle 'bebrejde samfundet' for det dårlige forløb, men i stedet, at jeg skulle blive ved med at prøve i håb om at udtømme undskyldningerne for afslag.

Overskud til endnu en ansøgning
- Det kan bare være svært efterhånden, at blive ved med at finde overskuddet til igen at få afsendt en ansøgning, med endnu flere krav om dokumentation, slutter Kevin, der gerne vil høre om du synes han skal klage over afslaget.

 

 

Forstår du godt at Kevin synes det er svært?

1 af 2 
2 af 2 Kevin - her med sin chilenske mor - fik igen afslag på permanent opholdstilladelse, og er derfor tvunget til at leve tre år til i uvished med en midlertidig opholdstilladelse, er udløber i 2018.
119 kommentarer
Vis kommentarer