Annonce:
Annonce:

Født i Aalborg og job i Bilka og Føtex: Men Danmark siger nej

- Jeg kunne forstå, at hvis jeg havde fået kontanthjælp i flere år, eller at jeg var kriminel, at jeg så blev afvist, men jeg er ingen af dele, skriver Ræhana, der lige har fået nej til permanent opholdstilladelse i sit fødeland Danmark

Her kan du møde Ræhana. (Privatvideo)
Annonce:
Følg nationen!

- Kære Ekstra Bladet. Mit navn er Ræhana Naser også kaldet sagsnummer 15/108555 og personID 277756, og jeg er 22 år gammel.

- Jeg er født på Sygehus Nord i Aalborg i 1993.

Hvad er det der gør mig udansk?
- Min far kom til Danmark som flygtninge for over 24 år siden, og min mor og søskende kom til Danmark for over 23 år siden, ved familiesammenføring. Begge mine forældre er fra Afghanistan.

- Mine forældre fik i sin tid permanent opholdstilladelse uden problemer, men nu sidder jeg - 22 år gammel - og har fået et afslag på permanent opholdstilladelse den 15. oktober 2015, og så spørger jeg mig selv hvorfor?

- Af alle mennesker, hvorfor bliver jeg lige afvist? Hvad er det, der gør mig så udansk?

Flove danskere: 'Danmark smider guld ud og beholder affald'

Annonce:

Havde en dårlig fornemmelse fra begyndelsen
Sådan indleder Ræhana N. et længere brev til Ekstra Bladet om at føle sig afvist. Ræhana synes, at hun har gjort rigtig meget for at bliver dansk - ja, hun skriver endda, at hun 'føler sig mere integreret end sine danske veninder' - og derfor forstår ikke, at hun får nej til permant opholdstilladelse - bare fordi hun har modtaget kontanthjælp i sølle to måneder for nogle år siden. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Mit midlertidige opholdstilladelse udløb den 10. oktober d.å., og inden da søgte jeg permanent opholdstilladelse i maj måned i år.

- Allerede da jeg sendte alle mine papir afsted til Udlændingestyrelsen, havde jeg en mavefornemmelse der sagde, at jeg vil få et afslag på et eller andet (rent ud sagt) latterligt grundlag. Jeg fik desværre ret.

Fik altså kun kontanthjælp i 2 måneder
- Grunden til at jeg var så bekymret, var fordi, at jeg lige efter min STX opsagde min stilling i Bilka, og kom derfor på kontanthjælp i to måneder, TO MÅNEDER!  Det er altså over to år siden nu.

- Udlændingestyrelsen afvisning til mig lød således:

'Du opfylder ikke kravet om ikke at have modtaget offentlig hjælp inden for de sidste 3 år forud for indgivelsen af ansøgning om permanent opholdstilladelse.

Annonce:

Vi har ikke taget stilling til, om du opfylder de øvrige krav, herunder kravet om gæld og kravet om aktuel beskæftigelse eller uddannelse.'

Synes det er meget tyndt
- Nu kan jeg så sidde her, og vente et år før jeg kan søge om permanent opholdstilladelse.

- Jeg er uforstående overfor, hvordan Udlændingestyrelsen kan afvise mig på så tyndt et grundlag.

- Jeg føler ikke, at de overhovedet har kigget på, hvilke kvalifikationer jeg har, og hvad jeg har gjort for, at integrere mig i det danske samfund. Jeg er simpelthen så rasende og vred, at pga. kontanthjælp, så kan jeg ikke få permanent opholdstilladelse nu her.

Taler, skriver dansk
- Jeg kunne forstå, at hvis jeg havde fået kontanthjælp i flere år, eller at jeg var kriminel, at jeg så blev afvist, men jeg er ingen af dele.

- Jeg er dansk, jeg kan skrive og taler flydende dansk. Jeg kan ikke en gang mit modersmål flydende, som jeg kan dansk. Som Udlændingestyrelsen selv skriver i Udlændingeloven § 11, stk 15.:

Annonce:

- Uanset at betingelserne i stk. 3, nr. 4, 5 og 7-9, ikke er opfyldt, kan der meddeles tidsubegrænset opholdstilladelse til en udlænding, der har boet lovligt her i landet i mere end de sidste 8 år og i hele denne periode haft opholdstilladelse efter §§ 7 eller 8, hvis udlændingen har vist vilje til integration i det danske samfund.'

- Jeg har ikke vist andet end vilje til integration i det danske samfund.

Er jeg bedre dansker om et år?
- Alle mine søskende har opholdstilladelse, samt mine forældre, så jeg burde slet ikke skulle igennem dette cirkus, når jeg er så velintegreret, som jeg nu en gang er.

- Det kan simpelthen ikke passe, at jeg sidder i klemme i dette system, når jeg tydeligvis ikke er en belastning for det danske samfund.

- Er jeg en bedre dansker, når der er gået 1 år?

Kan ikke få pas
- Min drøm er, at jeg en dag kan blive ejendomsmægler, og endda komme til at kunne sælge i USA.

- Jeg drømmer om, at kunne tage på ferie i USA, men kan jeg ikke, før jeg har fået Dansk Statsborgerskab, som jeg først kan få, når jeg har fået permanent opholdstilladelse.

- Man burde sætte fokus på, hvor forkert det er, at en person som mig, skal igennem hele dette cirkus.

Annonce:

Politikerne rammer de forkerte
- De danske politikere må til at kigge på, at det er de forkerte mennesker de rammer, de forkerte mennesker der sidder i klemme i det her system.

- Jeg føler pt. ikke jeg hører hjemme nogen steder. Jeg græd i timevis, da jeg fik mit afslag, da jeg synes det er urimeligt, at jeg skal igennem det her, når jeg endda føler, at jeg er mere integreret, end mine danske veninder er, skriver Ræhana, der også har sendt en video med, så du kan vurdere hendes integrationsvilje.

Hvad synes du? Ræhana har lov til at opholde sig midlertidigt i Danmark i tre år, men synes du hun har vist vilje til integration - og fortjener en permanent opholdstilladelse?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: