Født i Danmark, men jeg vil ikke være dansker

nationen! har modtaget et brev fra en 20-årig kvinde fra en af Københavns forstæder. Hende forældre er tyrkiske kurdere, og hun er født i Danmark i 1995. Læs hvorfor hun ikke vil være dansker

Det kan godt være jeg er uenig med mange ting som foregår i Danmark, blandt andet retssystemet, normerne, værdierne og den danske kultur, men det betyder ikke, at jeg ikke må være i Danmark. jeg er født her, skriver EC.
Det kan godt være jeg er uenig med mange ting som foregår i Danmark, blandt andet retssystemet, normerne, værdierne og den danske kultur, men det betyder ikke, at jeg ikke må være i Danmark. jeg er født her, skriver EC.

- Jeg er en 20-årig pige, der til dagligt studerer.

- Jeg er oprindelig kurder fra Tyrkiet, men er født og opvokset i Danmark.

Man tænker jo ikke at alle danskere er pædofile
- Grunden til jeg skriver er at, ud fra artikler om indvandrer-debat og voldtægts-debat, kan jeg læse mig frem til, at ytringsfriheden ikke går begge veje.

- Når man læser om en dansk pædofil, så tænker man ikke alle danskere er pædofiler.

- Jeg går ikke ind for at man laver en artikel om to indvandre der begår kriminalitet, der hentyder til at alle andre indvandre er sådan.

Men hvorfor tænker man sådan om indvandrere?
- Men hvorfor tænker man sådan om indvandrere? - Hvorfor er der så meget fokus på hvad ÉN indvandrer gør forkert og ikke hvad HUNDREDE indvandrere gør rigtigt?

En meget utilfreds pige
Sådan skriver EC, der kalder sig en 'EN MEGET UTILFREDS PIGE!!!!!!!!!!!!!!!' i et læserbrev til nationen! Hun ved godt at hendes budskab er kontroversielt - især fordi, der er mange, der som hende der er født i Danmark, der gerne vil være danske - f.ex. Ræhana og Kevin, men hun beder om at du læser videre og deler hendes budskab, som fortsætter således:

- Jeg ser tit folk skrive 'Hvis du ikke er tilfreds med Danmark, så tag tilbage til der hvor du kommer fra', men hvorfor?

- Jeg er født i Danmark og jeg har ret til at ytre min mening?

- Men fordi mine rødder er fra mellemøsten, så gælder de regler ikke for mig eller?

Uenig i retssystemet, normerne, værdierne og den danske kultur
- Det kan godt være jeg er uenig med mange ting som foregår i Danmark, blandt andet retssystemet, normerne, værdierne og den danske kultur, men det betyder ikke, at jeg ikke må være i Danmark.

- Jeg er født her, jeres rettigheder er mine rettigheder, om i vil det eller ej.

- Jeg har egentligt lidt accepteret at det er 'Os og dem' eller 'dem og os', men jeg vil aldrig acceptere, at der er forskelsbehandling når det gælder religions friheden eller ytringsfriheden.

- Jeg er opvokset på en rimelig 'dansk' folkeskole med 3-5 indvandrere på min årgang ud af 60 elever (sådan ca).

Jeg har lært at jeg ikke er dansker
- Jeg lærte den danske kultur at kende, jeg lærte de danske værdier og normer at kende, og på det tidspunkt følte jeg mig accepteret og anerkendt.

- Sådan er det bare ikke mere. Jeg har lært med tiden, at jeg ikke er dansker selvom jeg er født her.

Jeg vil heller ikke være det
- Jeg vil ikke være dansker og bliver det heller aldrig. Og igen - det betyder ikke jeg skal rejse ud, slutter EC, der er træt af at blive forskelsbehandlet, bare fordi hun ikke er enig med dnak kultur, værdier og normer.

Hvad mener du? Har EC en pointe?

 

 

430 kommentarer
Vis kommentarer