Først fik direktører vaccine - nu får de kæmpe skideballe

Forretningsudvalget i Region Sjælland kalder det 'stærkt kritisabelt' at 8 ud af 14 sygehusdirektører har ladet sig vaccinere

I flere regioner har hospitalsdirektører og andre medlemmer af ledelsen fået vaccine - selv om det strider mod retningslinjerne. Tegning: Patrick Byron
I flere regioner har hospitalsdirektører og andre medlemmer af ledelsen fået vaccine - selv om det strider mod retningslinjerne. Tegning: Patrick Byron
Følg nationen!

- Forretningsudvalget tager (...) skarp afstand fra sygehusdirektørernes ageren i denne sag, der er stærkt kritisabel.

- Der er brug for, at vi alle kan have fuld tillid til den ledelsesmæssige håndteringen af vaccinationsprogrammet både blandt frontpersonalet samt bredt i befolkningen.

Sygehusledelserne er irettesat
Sådan lyder det nu fra den øverste politiske ledelse i Region Sjælland, der har sendt en pressemeddeIse ud om de 8 ud af 14 direktører og vicedirektører i Region Sjællands på akutsygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse og Holbæk og på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde, der er blevet vaccineret mod covid-19 - selv om de umiddelbart ikke er sårbare eller arbejder i front med syge borgere:

Direktøren fik vaccine: Rengøringsdamen fik ikk'

- Det konstateres, at direktionen kraftigt har irettesat sygehusenes ledelser i forhold til dette og indskærper, at der fremadrettet skal være fuldt fokus på, at vaccinationsindsatsen følger de målgruppeanvisninger, der er fra Sundhedsstyrelsen, skriver forretningsudvalget, der består af politikere Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre.

Skuffet Brostrøm: Det er ikke i orden

Der var ikke andre at stikke i
I flere af sagerne har de vaccinerede direktører forklaret, at der ikke var tale om, at de sprang over i køen, men at vaccinedoserne var blandet og skulle bruges her og nu - og at der ikke var frontpersonale i nærheden. En forklaring, ansatte på bla. Sygehus Lillebælt klart har afvist.

Sygeplejersker til direktører: Bullshit

Region Sjællands forretningsudvalg skriver ikke noget om eventuelle sanktioner over for de vaccinerede chefer, men hvad tænker du?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind