Førtidspensionist til Joachim: Siger du jeg ikke gider arbejde?

Førtidspensionen er for høj, og det skal være mere attraktivt at arbejde. Sådan siger Joachim B., og det er Lena - som selv får førtidspension - blevet vred over

- Joachim B. Olsen skulle prøve at være førtidspensionist og leve for de kroner vi har.

- Hvad bilder han sig ind - på det nærmeste - at sige, vi ikke gider lave noget.

- Han skulle skamme sig.

- Er han mon klar over, at man IKKE er i stand til at varetage et job, når man får førtidspension....

Se også: Mor er død, far er slidt op: Please lad mig beholde min SU

Sådan skriver Lena W, der ligesom en del andre danskere er faret i blækhuset for at give Liberal Alliances Joachim B. Olsen svar på tiltale.

Førtidspensionen er for høj
Joachim B. siger nemlig ifølge avisen.dk, at det skal være mere attraktivt for folk at blive i beskæftigelse, frem for at være på førtidspension, og han tilføjer så også lige, at 185.000-215.000 kroner i pension pr. for enlige, er alt for meget:

- Førtidspension er stadigvæk høj, og den ligger et godt stykke over mindstelønnen, siger politikeren, men førtidspensionisten Lena er helt uenig:

Skal udviklingshæmmede også i arbejde?
- Mange kan ikke passe hverken familie eller hjem, og kan mange gange ikke deltage i fester fordi det er for smertefuldt. Man kan heller ikke handle etc.

- Psykisk syge, som er så angste, at de ikke tør forlade deres hjem, og fysisk dårlige, der får afslag på en tre hjulet cykel, selv om ikke kan gå 50 m.

- Skal de udviklingshæmmede også sendes på arbejdsmarkedet?

Nej, Joachim, sørg for at kommunerne holder loven
- Nej JBO, Du er simpelthen for langt ude. Du skulle skamme dig at behandle syge mennesker på den måde, og det er pinligt at tænke på, at vi danskere betaler en høj løn til en person, som behandler os sådan, skriver Lena, som faktisk mener, at folk på førtidspension bliver tvunget til at arbejde alt for meget:

Se også: Minister forklarer fattig pensionist: Derfor betaler man hos tandlægen

- Der er syge mennesker, som gang på gang bliver presset ud i arbejdsprøvninger og ressourceforløb på trods af, at det forværrer deres helbred.

- Kommunerne bryder faktisk loven gang på gang ved at sende syge i praktikker og arbejdsprøvninger til trods for lægers advarsler om forværringer for den syge!

- Det står i loven, at de ikke må, men det gør de, og det burde du som politiker tage et ansvar for, skriver Lena.

Men hvad mener du, og har du kendskab til at kommuner sender syge folk i arbejdsprøvning?

544 kommentarer
Vis kommentarer