For 3 år siden var Mortens liv skønt: Onsdag er han boligløs

Hvor er det,at den danske model er til nogen hjælp for mig, spørger syge Morten, der vil høre om nogen har en lejlighed i Helsingør. Kommunen kan nemlig ikke hjælpe

- For lidt over 3 år siden var alt i den skønneste orden. Jeg havde et helt almindeligt liv med arbejde, børn og et aktivt fritidsliv.

- Men lykken skulle vise sig snart at vende...

Modgang og modstand
Sådan indleder Morten l fra Helsingør et læserbrev til Ekstra Bladet om at føle sig svigtet af det system, man har stolet på hele sit liv – det han kalder ’Den Danske Model. For som du kan læse, har Morten kun mødt modgang og modstand, og når han på onsdag mister sit nuværende sted at bo, er der kun gaden tilbage. Kommunen siger nemlig, at han selv må finde en bolig, men det er svært, når man er på kontanthjælp.

 

Mortens brev – som han har sendt sammen med en lønseddel, fra dengang det gik godt – fortsætter således:

Ondt i ryggen - og 2 blodpropper
- Det startede med at jeg fik ondt i ryggen pga. af mit job. Som alle andre mænd tænkte jeg at det bare skulle løbes væk… Men nej.

- Inden at jeg blev raskmeldt på mit job fik jeg 2 blodpropper i hjertet, med dertil hørende ballonudvidelse i kranspulsåren.

- Det resulterede i jeg helt måtte opgive at fortsætte... i mit job.

Paradentose for 30000 kr
- Derudover har jeg fået tandrodsbetændelse og paradentose, hvilket udgør en regning på over 30 000 kr. Jeg skal selv betale 35 % af dem., men hvor skal pengene komme fra når man er på kontakthjælp?

- Den kommune jeg bor i ( Helsingør ), har ikke gjort noget som helst igennem de 3 år. Ingen planer, løsninger eller forslag har De kunne komme med.

- Jeg har også haft kontakt til en Borger rådgiver, som kun kunne henvise mig til min sagsbehandler.

Skal også have nye hofter - og bo på gaden
-Jeg er boligløs om 5 dage og har lige fået at vide at jeg også skal have skiftet min hofte ud i begge sider.

- I min dagligdag lever jeg med store smerter, og kan til tider slet ikke gå.

- Det kan godt virke som en ”klage-sang” det her…, men desværre er det virkeligheden for mig.

Danske model er fyldt med tomme løfter
- Mine spørgsmål er så; Hvor er det,at den danske model er til nogen hjælp for mig? Er det ikke bare en masse tomme ord og hensigter, skriver Morten, der gerne vil høre, om han er den eneste, der føler at den danske model har svigtet - og om der er nogen, der har en billig lejlighed/bolig i Helsingør kommune.

Har du et godt råd til Morten, så skriv en kommentar - har du en bolig i Helsingør området, man kan betale for en kontanthjælp, så skriv her

1 af 2 Dengang det gik godt
2 af 2 
145 kommentarer
Vis kommentarer