Forarget: Direktører kom foran i vaccine-køen

De eftertragtede vacciner var mikset og gjort klar, så direktørerne på Herlev og Gentofte Hospital udnyttede en mulighed, da der var sket fejl med bookingen. Det forarger, for sygehusdirektører er jo ikke frontpersonale

Herlev og Gentofte Hospitals direktion har fået første vaccine - det skete i en situation, hvor der pga. fejl i booking i forbindelse med planlagte vacciner var ekstra opblandede doser til rådighed, oplyser Region H. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Herlev og Gentofte Hospitals direktion har fået første vaccine - det skete i en situation, hvor der pga. fejl i booking i forbindelse med planlagte vacciner var ekstra opblandede doser til rådighed, oplyser Region H. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Følg nationen!

- Jeg har fra flere tætte relationer hørt, at højeste ledelse på Rigshospitalet blev vaccineret én af de første dage, da vaccinationen udkom.

- På lige fod med sundhedspersonale.

- Hvad fanden er meningen.

81 år og slidt op: Vil forrest i vaccinekøen

Meget forarget
Sådan skriver en sundhedsmedarbejder, der arbejder i Region Hovedstaden, til nationen! om køkultur og mangel på coronavaccine. Medarbejderen, der ønsker at være helt og aldeles anonym af hensyn til sin karriere - nationen! kender naturligvis vedkommendes navn - synes, medierne skal grave lidt i, hvem der har fået vacciner - og hvem der har fået, selvom de faktisk ikke skulle have. Og da vedkommende ikke er den eneste, der har henvendt sig om 'snyd i vaccine-køen', har nationen! bedt Region H's presseafdeling om at svare på, hvor mange af Region H's ikke-sundhedsuddannede direktører, chefer, chefkonsulenter, konsulenter der er blevet vaccineret? Og hvorfor?

Danmark får 100.000 færre vacciner fra Pfizer

Borgere over 85 år må vente på vaccinestik

Kontorfolk skal ikke foran i køen
Deres svar kan du læse nedenfor. Men først kan du læse, hvad en pårørende til en anden sundhedsarbejder, der også er ansat i Regin H, kan fortælle: 

- Jeg er meget forarget over at høre, at ledelsen på Herlev snyder sig foran i vaccine-køen – selvom de på ingen måde tilhører frontpersonalet.

- Det synes jeg er meget udansk og en stor skandale. Der er jo lavet planer for, hvem der skal have vaccinen i hvilken rækkefølge, og så kan det ikke passe, at kontorfolk kan komme foran i den kø.

Hvorfor kan det foregå?
- Systemet er åbenbart lavet sådan, at man selv skal skrive sig på en liste for at modtage vaccinen, og det har ledelsen - som ingen som helst kontakt har med patienterne - så gjort.

- Det må da være en opgave for Ekstra Bladet at få svar på, hvorfor det kan foregå.

- Der er sundhedspersonale, der har undret sig – en sygeplejerske stod i samme vaccine-kø som cheferne, og hun måtte vente, til de havde fået, lyder det. Region H kan faktisk bekræfte, at direktionen på et par af hospitalerne har fået vaccine:

Der var fejl i bookingen og vaccinerne var blandet
- Herlev og Gentoftes direktion oplyser, at det er korrekt, at direktionen som ledere af hospitalets kriseledelse er blevet vaccineret første gang.

- Det skete i en situation, hvor der pga. fejl i booking i forbindelse med planlagte vacciner - var ekstra opblandede doser til rådighed.

Men Rigshospitalets direktion er IKKE blevet vaccineret
- Rigshospitalets direktion har meddelt, at de følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for prioritering af vaccinationer. Vaccinationerne gives til de ansatte, der indgår i frontpersonalet - eller opfylder kriterierne i patientsporet, hvor alder, sygdom eller andre forhold kunne berettige til en vaccination.

- Rigshospitalets direktion er ikke blevet vaccineret, oplyser Region H, der pr. 16. januar havde vaccineret 20.880 medarbejdere.

Frontpersonalet prioriteres i første fase

Region Hovedstaden vaccinerer i henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for prioritering af vaccinationer både blandt borgere og personale.

For så vidt angår regionens personale betyder dette, at der i den første fase af vaccinationen, hvor der kun er få vacciner til rådighed, prioriteres frontpersonale.

Prioriteringen bygger på en sundhedsfaglig vurdering af, hvordan man bedst beskytter de mest sårbare borgere og frontpersonalet og samtidig sikrer, at smittespredningen bremses.

Den konkrete prioritering blandt personalet sker på de respektive hospitaler med udgangspunkt i den lokale organisering af arbejdet.

Prioriteringen tager ikke udgangspunkt i titler, men i stedet i de funktioner personalet varetager, og her prioriteres frontpersonale i håndteringen af COVID-19 samt personale, der har med særligt sårbare grupper at gøre, højest.

Kilde: Region H

Her siger hver tredje nej til vaccine

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind