Forbløffet svensk avislæser: Tænk at man vover at skrive det her

43 mænd er dømt for at have deltaget i en gruppevoldtægt i Sverige i 2016 og 2017. De 42 af dem, er født i udlandet, eller har en eller to udenlandsk fødte forældre.  

- 'Granskningen viser, at 40 ud af 43 dømte gerningsmænd er født i udlandet eller har to udenlandske forældre. Hvad siger siger det?'

- Jeg er forbløffet over, at man vover at skrive det.

Svenske kvinder kan ikke gå frit: Hver tredje er bange for at gå ud

Sådan skriver Emma L i en pt. meget populær kommentar på den svenske avis Expressens Facebook-profil.

En ud af 43 dømte har svensk-svensk mor og far
Expressen har nemlig sat en journalist til at kigge på de i alt 43 mænd, der blev dømt for at deltaget i en gruppevoldtægt i 2016 og 2017 - og resultatet viser, at ud af de 43 dømte, er der én(1), der har forældre, der er født i Sverige, mens 32 af de dømte er født i udlandet, og de sidste 10 er født i Sverige med forældre, hvoraf den ene eller begge er født i udlandet.

Stadig væk er man racist hvis man siger det
Emmas kommentar - der har fået mere end 600 likes - er ikke den eneste, der indeholder en undren over, at en af landets førende aviser, nu går så direkte til værks og bl.a. viser billeder af de dømte.

- Hatten af for Expressen, som siger det som det er, og ikke forskønner sandheden om disse gruppevoldtægter.

Synd det tog så lang tid
- Synd det tog så lang tid for Jer at indse, at vi har har fattet, hvordan sagerne står trods medierne forsøg på at mørklægge, skriver Jonas O. i en kommentar, der har fået mere end 400 likes, og Markus B har fået 150 likes for denne:

- Og stadigvæk er det kun racister, der siger, at majoriteten af voldtægternem begås af af indvandrere.. hmm.. .

Du kan se Expressens artikel 'De er mænd, der voldtager kvinder, sammen' her, og nedenfor kan du skrive, om du også er forbløffet over artiklen.