Forbløffet svensk avislæser: Tænk at man vover at skrive det her

43 mænd er dømt for at have deltaget i en gruppevoldtægt i Sverige i 2016 og 2017. De 42 af dem, er født i udlandet, eller har en eller to udenlandsk fødte forældre.  

- 'Granskningen viser, at 40 ud af 43 dømte gerningsmænd er født i udlandet eller har to udenlandske forældre. Hvad siger siger det?'

- Jeg er forbløffet over, at man vover at skrive det.

Se også: Svenske kvinder kan ikke gå frit: Hver tredje er bange for at gå ud

Sådan skriver Emma L i en pt. meget populær kommentar på den svenske avis Expressens Facebook-profil.

En ud af 43 dømte har svensk-svensk mor og far
Expressen har nemlig sat en journalist til at kigge på de i alt 43 mænd, der blev dømt for at deltaget i en gruppevoldtægt i 2016 og 2017 - og resultatet viser, at ud af de 43 dømte, er der én(1), der har forældre, der er født i Sverige, mens 32 af de dømte er født i udlandet, og de sidste 10 er født i Sverige med forældre, hvoraf den ene eller begge er født i udlandet.

Stadig væk er man racist hvis man siger det
Emmas kommentar - der har fået mere end 600 likes - er ikke den eneste, der indeholder en undren over, at en af landets førende aviser, nu går så direkte til værks og bl.a. viser billeder af de dømte.

- Hatten af for Expressen, som siger det som det er, og ikke forskønner sandheden om disse gruppevoldtægter.

Synd det tog så lang tid
- Synd det tog så lang tid for Jer at indse, at vi har har fattet, hvordan sagerne står trods medierne forsøg på at mørklægge, skriver Jonas O. i en kommentar, der har fået mere end 400 likes, og Markus B har fået 150 likes for denne:

- Og stadigvæk er det kun racister, der siger, at majoriteten af voldtægternem begås af af indvandrere.. hmm.. .

Du kan se Expressens artikel 'De er mænd, der voldtager kvinder, sammen' her, og nedenfor kan du skrive, om du også er forbløffet over artiklen.

336 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere