Forstår godt dem med nationalfølelse: Titusindvis af syrere rejser hjem

Libanesiske og tyrkiske myndigheder mener, at 340.000 syrere er rejst tilbage til Syrien de seneste to år. Ingen syrere har dog fået støtte fra Danmark til at vende hjem.

FN har registreret 40.000 hjemvendte syrere i år, og tyrkiske og libanesiske myndigheder siger, at de har sagt farvel til i alt 340.000 syrere de seneste to år. Arkivfoto
FN har registreret 40.000 hjemvendte syrere i år, og tyrkiske og libanesiske myndigheder siger, at de har sagt farvel til i alt 340.000 syrere de seneste to år. Arkivfoto

- Det er nok så sikkert, som det vil blive i mange år fremover.

- Nu må de jo så bare hjem og være med til at genopbygge deres land.

- Forstår godt dem som har så meget nationalfølelse, at de heller vil tage en chance, end leve på flugt i et andet land!

Kan man holde ferie kan man også bo der
Sådan skriver Martin A i en kommentar på DR Nyheders Facebook-profil om de titusindvis af syriske flygtninge, der vender hjem til deres krigshærgede land. Ifølge tyrkiske og libanesiske embedsmænd er 340.000 syrere vendt hjem de seneste to år, og UNHCR, der står for at registrere de hjemvendte, kan bekræfte, at de har fået 40.000 hjemvendte ind i deres system i år.

- Super, afsted i fuld fart.

- Tusindvis af syrere rejser hjem på ferie, så kan de også bo der, skriver Maria H i i sin kommentar og bemærker, at der er store områder af Syrien, der ikke er ramt med ferie-resorts, universiteter (utroligt nok), osv.

Se også: Syrisk pige vil flytte hjem efter tre år i Herning: Mor og far siger nej

Der er busser der venter
I september skrev DFs Morten Messerschmidt et debatindlæg i Jydskevestkysten om syrere, der vender hjem. Han citerede bla. Al-Monitor, et engelsksproget medie, der havde talt med en grænsebetjent på den tyrkisk-syriske grænse.

- Alt er organiseret.

- Der er busser, der venter på dem, der er vand, wifi og 500 medarbejdere til at bistå dem.

- De skal enten være i besiddelse af et Kimlik-kort, som er et ID-kort for flygtninge i Tyrkiet, eller have et tyrkisk eller syrisk pas, fortalte Mazen Alloush til Al-Monitor.

Ingen syrere er rejst hjem med dansk støtte
JydskevesKystens læsere var også flittige ved tasterne, da mediet i juli kunne fortælle om en ny fly-rute fra Billund til Syrien. Dengang skrev Marianne P denne populære kommentar:

- De pisser på os.

- Flygter fra krig og så tager man på ferie, der hvor man flygter fra.

Kan ikke være rigtigt
- Det kan ikke være rigtigt, skrev Marianne P, men det må de syriske flygtninge og deres familiesammenførte familiemedlemmer faktisk godt.
Normalt risikerer flygtninge således at miste opholdstilladelsen i Danmark, hvis de rejser til deres hjemland, men lige præcis syrere er ifølge Udlændingestyrelsen undtaget fra den regel, fordi 'de generelle forhold i Syrien i øjeblikket er af en sådan karakter, at det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtigelser'.

Se også: Ny fly-rute fra Danmark: Mange syrere rejser hjem på sommerferie

57 tyrkere, 36 bosniere og 32 somaliere er rejst hjem i år
Sidste år vendte i alt 341 flygtninge og indvandrere hjem med støtte fra Danmark via Dansk Flygtningehjælp - ingen af dem var syrere. I år er foreløbig 304 flygtninge og indvandrere rejst hjem med støtte - ingen af dem var syrere.

Hvad mener du?

Danmark vil gerne give økonomisk hjælp til flygtninge og indvandrere, der vender hjem. Det kan man læse mere om her.

 


 

 

1 af 2 Screenshot. Oplysningsfolder om at vende hjem på arabisk. Kilde: Flygtning.dk
2 af 2 FN har registreret 40.000 hjemvendte syrere i år, og tyrkiske og libanesiske myndigheder siger, at de har sagt farvel til i alt 340.000 syrere de seneste to år. Arkivfoto
193 kommentarer
Vis kommentarer