Fotovogn til salg: Pengene skal bruges på nye pistoler

Flere nationen!-skribenter menerdet er synd for politiet, at deres våben ikke virker, og at de iøvrigt ikke har skydetræning mere end en gang om året

- Jeg synes - efter de sidste dages hændelser - at noget tyder på, at i stedet for at bruge en masse penge på fotovogne måske skulle have brugt pengene på bedre udstyr til betjentene.

For få veste og svigtende våben
- Det er kommet frem, at der ikke er skudsikre veste til alle og de rigtige størrelser. Det er også kommet frem, at et våben ved synagogen svigtede. Det er ting som skal og må virke.

Ledelsen sidder bare på kontoret
Sådan skriver nationens! Jørgen H i et læserbrev til Ekstra Bladet om politiets udrustning. Som adskillige andre undrer han sig over, at de betjente, der skal passe på os allesammen i krisesituationer ikke har det bedste af det bedste. Og Jørgen foreslår derfor, at man sælger de 75 nye fotovogne, og bruger pengene på udstyr:

Spar fotovognene og køb udstyr
 Det kan ikke være rigtig. at der bruges penge på pengemaskiner som fotovogne og så må fodfolket klarer sig, som de bedst kan.

- Ledelsen sidder trygt og godt på deres kontorer medens betjentene på gaden må modtage kuglerne fra terrorristerne og andre skydegale personer.

- Nu må justitsministeren vågne op og sørge for de ting bliver bragt i orden. Man kan ikke både blæse og ha mel i munden. så spar fotovognene og køb bedre udstyr, skriver Jørgen.

Hvad synes du? Er pistoler vigtigere end fotovogne?

En anden nationen! skribent - Kaj B, der har været skydeinstruktør i politiet i 20 år - peger også på, at betjentene ikke får nok skydetræning:

- Jeg er forhenværende politimand, og var bl.a. i ca. 20 år skydeinstruktør for mine forhåndværende kolleger.

De får heller ikke nok træning
- Efter deres grunduddannelse om betjening af våbnene samt undervisning/træning i anvendelse af våbnene, blev der udelukkende brugt penge og tid på videretræning af skydefærdigheder m.v. én gang om året !.

- De to politifolk kan på ingen måde bebrejdes, at de ikke kunne reagere under beskydning – det kan alene politiets ledelse og manglende træning, skriver Kaj.

 

Det er  dag i svenske medier kommet frem, at det var Lars Vilks svenske sikkerhedsvagter, der afværgede attentatet ved Krudttønden.

Hvilket billede synes du, der tegner sig af det danske politis udrustning?

 

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer