Annonce:
Annonce:

Fra uhelbredelig kræftpatient til langtidsoverlever: 72-årig tager cannabis

På fem af landet hospicer, kan patienterne få cannabis-olie på recept. Men cannabis er ikke et godkendt et lægemiddel

Annonce:
Følg nationen!

-  Hun har virkelig overrasket og været en langtidsoverlever og haft så godt som ingen symptomer de sidste seks-otte måneder.

Sådan siger Preben Olsen, der er ledende overlæge på Diakonissestiftelsens Hospice, til dr.dk om en af de patienter, der får cannabis-olie for at lindre smerterne.

Robert fortalte chefen om cannabis mod diskusprolaps - og blev fyret

Hjælper på at få det bedre generelt
Patienten - som er en i dag 72-årig kvinde, der i marts sidste år fik at vide, at hun var uhelbredeligt syg af kræft - blev tilknyttet et hospice, for at få en lindrende behandling. Og da hun fortalte overlægen, at hendes børn allerede forsynede hende med cannabis-olie fra Christiania, så tilbød han at udskrive en recept på en helt lovlig cannabis-olie.

- Den hjælper på min kvalme og min madlede og på at få det bedre generelt.

Annonce:

- For mig er det vigtigt, at man har en god tid, siger patienten, der tager 7-8 dråber hver dag til dr.dk.

Men hvad mener du? Kunne du finde på at tage cannabis-olie?

Lægerne på de 20 danske hospicer er organiseret i Dansk Selskab for Palliativ Medicin. og da Danmarks Radio spørger formanden, om hendes mening, er svaret klart - og afvisende:

- Jeg kan ikke forstå, at de tør.

- Cannabisolie er ikke et godkendt lægemiddel i Danmark, fordi der mangler dokumentation for, at det har en god og gavnlig virkning i forhold til patienterne, siger formand Bodil Abild Jespersen. Der bliver udskrevet recept på cannabis-olie på fem af de 20 hospicer.

Hjernen virker bedre: Patienter dropper lykkepiller og bruger cannabis

Facebook-gruppen Viden om Cannabis har DRs interview med patienten og læge´n fået mere end 700 positive reaktioner. En af dem er fra Lise W:

Annonce:

- Burde være en menneske ret.. at få al den lindrende hjælp mulig & tilgængelig.. vi lever i 2017, har viden og efterhånden et kæmpe bagkatalog af 'evidens' fra netop ægte mennesker der i den grad har lagt krop til..

- Håber at vi i behandlersystemet og samfundet vil bruge den viden... for hvad er alternativet? Og hvem ønsker ikke at få taget toppen af ubehag ?

- Lindring og endda livsforlængende når man ikke derved dør af alle bivirkningerne som følger i kølvandet v den traditionelle behandling?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: