Annonce:
Annonce:

Frelsens Hær sure på DR og TV2: Samler ind til hjemløse på søndag

I januar aftalte de store hjælpeorganisationer, hvornår de hver især kunne samle ind. Frelsens Hær fik søndag d. 20/9 - men de er de andre ligeglade med

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg må da indrømme, at vi er lidt frustrerede over timingen i det her.

- Vi har 200 indsamlere, men kunne sagtens bruge nogle flere. Men vores indsamling drukner jo lidt i den store indsamling til Syrien.

- Men når de store kanaler TV og de andre organisationer beslutter sig til at lave en stor indsamling, så er der bare ikke så meget at gøre.

 

Mange i Danmark er i nød - og TV samler ind til Syrien
Sådan siger Lars Lydholm fra Frelsens Hær til nationen! om den husstands-indsamling til danske hjemløse og danske fattige børn, han har planlagt siden januar. På Facebook er frustrationen formuleret således:

- Antallet af hjemløse stiger. Feriehjælpen sætter rekord. Regeringen afskaffer fattigdomsgrænsen.

- TV samler ind til Syrien.

 

Annonce:

Jeg giver et bidrag
Og skal man tro de mange kommentarer, på siden, skal der nok komme penge i kassen selv om TV2 og DR og 12 andre organisationer samler ind til de 12 millioner mennesker, der er på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

- Må jeg spørge om man skal samle ind til hjemløse i Danmark?

- For så melder jeg mig på stedet, skriver Jeanette T, og Jette B er klar med penge:

- Jeg giver selvfølgelig et bidrag.

- Vi har så mange som bliver overset eller direkte modarbejdet i vores eget samfund. Det skal og bør komme først, skriver Jette.

TV2 og DR: Det kunne kun være den dag
Lars Lydholm fortæller at datoen blev aftalt på et møde i januar med de andre organisationer, og nationen! har spurgt Røde Kors, en af de store organisationer, der får penge ud af TV-indsamlingen søndag, om
de forstår Frelsens Hærs frustration, og og ikke Røde Kors og de andre 11 organisationer burde have fortalt DR og TV2 at d.. 20/9 for længe siden var reserveret til en indsamling for hjemløse i Danmark?

Støt flygtninge hos DR og TV2: Så mange mio. går til showet

Annonce:

Røde Kors har ikke ønsket at svare, men sendt spørgsmålene videre til den presseansvarlige for TV-indsamlingen:

Danskerne kan støtte både og
- Det er selvfølgelig beklageligt, hvis Frelsens Hær ikke er glade for, at Hjælp Nu! ligger samtidig med deres indsamling.

- Hjælp Nu! er en tv-indsamling til fordel for de 12 millioner syrere, der er drevet på flugt og befinder sig i nærområderne, og datoen er fastsat ud fra, hvad der har været muligt i forhold til DR og TV2, der jo helt indlysende spiller en afgørende rolle i tv-indsamlingen.

- Vi håber og tror dog på på, at danskerne gerne vil give til såvel Frelsens Hærs arbejde som ofrene for krigen i Syrien, siger Sebastian Juel Frandsen, presseansvarlig i Hjælp Nu! til nationen!

Men hvad siger du?

Der findes et sæt Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, der bl.a. siger at:

Annonce:

'Enhver indsamlingsorganisation skal i hele sit virke udvise god kollegial adfærd og altid behandle andre indsamlingsorganisationer, som den selv ønsker at blive behandlet af dem.'

Synes du at DR og TV2 og de 12 organisationer, der samler ind via TV på søndag, udviser god kollegial adfærd?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: