Frifundet for at voldtage jomfru i g-streng: - Se den måde hun var klædt

En dom i den irske by Cork har sat sindene i kog. For kan en forsvarer tillade sig lægge vægt på en 17-årig piges valg af undertøj i en voldtægtssag?

Følg nationen!

- Udelukker de beviser, vi har set, at kvinden var tiltrukket af den anklagede, og at kvinden var åben for at møde nogen og være sammen med nogen?

- Man bliver nødt til at se på den måde, hun var klædt.

- Hun havde jo iført sig en g-streng med blonde-front.

Otte mænd og fire kvinder
Sådan sagde forsvarer Elisabeth O'Connell ifølge avisen Irish Examiner da hun forrige mandag, i retten i den irske by Cork, afsluttede sin tale til juryen, der skulle vurdere, om en 27-årig mand, skulle dømmes for at have voldtaget en 17-årig pige.

Lærer til 7.kl.: Lårkort inviterer til voldtægt

Den 17-årige var sikker: Det var voldtægt
Juryen bestod af otte mænd og fire kvinder, og selvom pigen havde forklaret, at der var tale om en voldtægt, og et vidne havde set den anklagede holde hende om halsen, endte den 27-årige med at blive frifundet. Og den afgørelse har sat gang i en heftig debat i det katolske land.

'Voldtægter sker ikke, fordi nogen har g-streng på - de sker, fordi der er voldtægtsforbrydere', skriver 37-årige Leona O'Callaghan i en kommentar i samme avis, og i kommentarfeltet på den britiske avis Independent skriver Tom således:

Ret til at gå i det undertøj man har lyst til
'Giv offeret skylden - som sædvanlig', og Indeass fortsætter:

'Det triste er, at det er en kvindelig forsvarer, der kommer med det gamle argument, og man kan sagtens forestille sig at hun selv har hvide mormor-trusser.'

'Pigen fylder jo 18 lige straks, og så kan hun selv være med til at stemme en lov igennem om, at man skal have lov til at bære alle slags undertøj eller slet intet', skriver indeass, men hvad siger du?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind