Frits' mor har ventet på håndværkerne i 9 år: Hun er 89

Huller i gulvet, afskallet maling og brun plet i loftet. Jytte på 89 kan ikke få hjælp af hverken sit boligselskab eller Beboerklagenævnet. Nu satser hendes søn Frits på at omtale på nationen!, kan få noget til at ske

Malingen skallede af, da hjemmehjælpen vaskede døren. Men Lejerbo mener ikke, at de skal males før Jytte flytter ud. Og Beboerklagenævnet giver Lejerbo ret. Foto: Frits/Privatfoto
Malingen skallede af, da hjemmehjælpen vaskede døren. Men Lejerbo mener ikke, at de skal males før Jytte flytter ud. Og Beboerklagenævnet giver Lejerbo ret. Foto: Frits/Privatfoto

- Jeg skriver dette indlæg på vegne af min mor Jytte D. på 89 år, der bor i en ældre ejendom beliggende i Vanløse.

- Min mor flyttede ind i sin lejlighed den 15. november 2008.

- I min mors lejlighed var der ved indflytning huller i gulvet på entréen,

Lejerbo havde haft 3 måneder til ar fixe det
Sådan indleder Frits D et brev til nationen!, som han håber en gang for alle vil få Lejerbo til at reagere. For efter ni år klageri og brevskriveri - bl.a. i den lokale avis - er han nu nået frem til at bede om nationens! mening. Fritz fatter nemlig ikke, at et så stort boligselskab som Lejerbo kan behandle ældre mennesker som hans mor. Fritz brev - som Lejerbo kommenterer nedenfor - fortsætter nemlig således:

- Da lejligheden havde stået tom i tre måneder havde Lejerbo haft rigelig mulighed for at udbedre dette.

- De tre døre i entréen i min mors lejlighed var nærmest nougatfarvede/gule, da min mor overtog lejligheden, mens alt andet var hvidt.

Da dørene blev vasket krakelerede malingen
- Min mor klagede flere gange til varmemesteren, men uden held. Varmemesteren skrev at dørene var misfarvede i rapporten.

- Min mor fik at vide hun selv skulle bekoste, at få dørene malet, da der ingen vedligeholdelse er i ejendommen/lejligheden.

- Min mors hjemmehjælp ville vaske hendes døre af, med det resultat, at noget af den nougatfarvede/gullige maling gik af, så den oprindelige hvide farve kom til syne.

 

- Der er endvidere kommet brune pletter i loftet.

Lejerbo: Sagen er jo behandlet og afgjort i januar
- Både i stue og entre, hvilket kunne type på svamp. Lejerbo nægter også at gøre noget ved det problem, skriver Frits, der dog ikke skal regne med Lejerbos hjælp til hverken gulv-huller og dørmaling. nationen! har nemlig sendt Frits brev til Lejerbo, der svarer således:

- Beboerklagenævnet har d. 24. januar 2017 givet Lejerbo medhold i, at Lejerbo IKKE skal foretage vedligeholdelsesarbejder i Jytte Degners bolig.


- Dørene er malet håndværksmæssig korrekt og træværk vil kun blive istandsat, hvis udlejer skønner dette iflg. afdelingens vedligeholdelses reglement.

Og Jytte skal ikke betale for nyt gulv eller dørmaling når hun flytter
- Lejers hjemmehjælp har tilsyneladende brugt stærke rengøringsmidler, som har forårsaget, at malingen har ændret farve på dørene. Lejer har fået frihold på dørene, så når lejer flytter, skal hun IKKE hæfte for istandsættelse/maling af disse.

- Vedr. huller i gulvet i entréen, så skal der brækkes flere planker op og dette ønskede lejer ikke. Lejer har fået frihold på disse, så når lejer flytter, skal hun IKKE hæfte for istandsættelse af disse.

- Varmemesteren i afdelingen har været oppe hos lejer vedr. brune pletter i stue og entre. Varmemesteren kunne med en klud, tørre disse pletter af.

 

- Han har været hos overboen, for at se om der skulle være vandskade, hvilket ikke var tilfældet. Der er i øvrigt ingen rør eller lign. hos overboen, de steder hvor der er pletter hos Jytte Degner.

- Iflg. varmemesteren  er der IKKE tegn på svamp i boligen. Dog vil han ikke undlade at kommentere, at Jyttes bolig er meget nikotinfarvet og ikke vedligeholdt, skriver Lejerbo, men hvad tænker du?

Forstår du godt at Frits og Frits'' mor er utilfredse med hullerne i gulvet og malingen på dørene? Og at de er bange for de brune pletter i loftet, som varmemesteren tørrede af?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter