- Vores opfattelse er, at der med 29 medlemmer vil være meningsfyldte opgaver til alle - og at arbejdsbyrden for det enkelte medlem ikke bliver for stor.
- Mange medlemmer vil have ét udvalg, de skal passe, hvor de fleste i dag sidder i to eller tre udvalg.
Sådan siger Bjarne Kvist, der er Socialdemokraterne i Frederikshavns gruppeformand til nordjyske.dk om forslaget om at skære antallet af politikere i byrådet ned fra 31 til 29.
Kommune behøver faktisk kun 10 chefer: Nedlægger 7 chefstillinger
Nogle hjørner vil miste stemmen
- Forslaget skal ses i sammenhæng med, at vi stiller forslag om at slå fire udvalg sammen til to. Plan- og miljøudvalget lægges sammen med teknisk udvalg, og sundhedsudvalget og socialudvalget lægges sammen, og så skal der være mindst syv medlemmer i hvert udvalg, fortsætter Bjarne og dermed er der solidt flertal for 'fyringen', der træder i kraft når der skal stemmes til det nye og slankere byråd til november.
SF kalder ifølge avisen besparelsen for et SF 'et frontalangreb på det repræsentative demokrati' og stemmer imod. SF’s holdning er, at det bliver sværere for forskellige synspunkter at blive repræsenteret, ligesom nogle hjørner i storkommunen sandsynligvis vil miste deres stemme i byrådet, mener SF, men hvad mener du?
Hvor mange skal der til at regere en dansk kommune med 60 .315 indbyggere?
Kommune behøver faktisk kun 10 chefer: Nedlægger 7 chefstillinger
Da Næstved kommune i november fyrede 7 af 17 chefer, deltog 8137 læsere i debatten. Og 5 procent af dem mente, at fyringerne ville betyde, at servicen ville blive dårligere i Næstved, mens 42 procent mente, at servicen ville blive bedre. Flertallet mente ikke der ville ske det store.
Men hvad tror du? Bliver Frederikshavn bedre med 29 byrødder?