Frygter fælles personnumre i Norden: Alle Sveriges flygtninge kommer

Heftig debat på nationens! og Facebook om fællesnordiske personnumre. Nogen kan godt se det smarte, mens andre tror det bliver dyrt - og frygter invasion fra Sverige

Et fælles personnummer-system vil give alle nordiske statsborgere de samme rettigheder og pligter. Hensigten er at gøre Norden til et mere kraftfuldt, fælles marked for kundskab, varer, iværksætteri og fri bevægelse, siger Britt Lundberg, der er præsident for Nordisk Råd. Arkivfoto: Ernst Van Norde
Et fælles personnummer-system vil give alle nordiske statsborgere de samme rettigheder og pligter. Hensigten er at gøre Norden til et mere kraftfuldt, fælles marked for kundskab, varer, iværksætteri og fri bevægelse, siger Britt Lundberg, der er præsident for Nordisk Råd. Arkivfoto: Ernst Van Norde

- Jeg fik arbejde og flyttede til Sverige for at få udenlandsk erfaring.

Ingen bankkonto, ingen ansættelse
- Jeg skulle underskrive mine ansættelsespapirer, men kunne ikke udfylde den, da jeg ikke havde nogen svensk bankkonto.

Ingen ansættelse, intet personummer
- Bankkontoen kunne jeg ikke oprette, fordi jeg ikke havde et svensk person nr., som jeg iøvrigt havde svært ved at få, da jeg ikke kunne bevise, at jeg havde et arbejde, da min ansættelseskontrakt ikke var udfyldt..

- Det var lidt op ad bakke - men det lykkedes til sidst.. selvom kontormanden ved kommunen, ikke troede på, at jeg havde noget arbejde   

- Men når det så er sagt, tænker jeg det bliver enormt omkostningsfuldt og tænker der vil komme problemer med cpr/person-numrene.

Præsident: Fælles personnummer vil gøre det lettere
Sådan skriver Janni E i en kommentar om det fællesnordiske cpr-nummer, der lige nu bliver diskuteret på et møde i Nordisk Råd:

- Et fælles personnummer for alle i Norden vil gøre det lettere for os alle.

- Det vil give alle nordiske statsborgere de samme rettigheder og pligter.

Svenskerne vil af med deres nye borgere
- Hensigten er at gøre Norden til et mere kraftfuldt, fælles marked for kundskab, varer, iværksætteri og fri bevægelse, siger Britt Lundberg, der er valgt som Nordisk Råds præsident i 2017 til ritzau, men skal man tro debatten som den folder sig ud lige nu på TV2nyhedernes Facebookside, så er der ikke meget opbakning blandt danskerne:

- Det er fordi svenskerne gerne vil have, at alle deres nye borgere fra Mellemøsten og Afrika, nemt kan tage til Danmark, skriver Klaus H, og i den mest populære kommentar skriver Dorthe P:

- Spar nu de MANGE penge (som det helt sikkert kommer til at koste)......

- Og brug dem på nogen af de områder, der VIRKELIG har brug for midlerne, skriver Dorthe P.'

Men hvad tænker du? Er det en god ide med et fælles nordisk personnummer-system?

Se også: Forslag: Personnummer skal gøre fælles i Norden  

Også på nationen! er der frygt for invasion af svenskere:

- Og så skulle vi bare modtage alle de migranter som snart har overtaget Sverigestan? Er der ingen grænser for hvor hurtig vi skal overtages og blive Muslimer, skriver Jesper T og Unknown user skriver:

- Rigtig dårlig ide.

- Nu vil de aflæsse deres migranter til os via lidt fiksfakseri med fælles personnummer.

Kan du se noget godt ved et fællesnordisk personnummersystem?

354 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere